Carneool

 

 

Wil jij graag een Carneool in jouw collectie? Bij Nature’s Greatest Gift ben je dan op het juiste adres. Hieronder wat leuke informatie!

 

Carneool is een oranje tot rood achtige kwartssoort  met vaak diverse kleuren erin verwerkt. Soms bevat Carneool een beetje witte kleuren tot rookachtige vormen. Carneool is een meer kleurige kwartssoort, dit betekend dat je bijna geen enkel (bijvoorbeeld) rode steen kan vinden. Vaak zitten er diverse vormen en kleuren in, van zwart, bruin, grijs, wit, oranje, rode kleuren. Ringen, of rookachtige wolken het kan allemaal. Carneool is een familie steen van de Agaat en bevat dus vaak dezelfde vormen. Dat kun je goed zien wanneer je een stukje tegen het licht aan houd.

 

Werking

 

Carneool is een bijzondere steen, die goed kan helpen bij de doorbloeding. Bij long problemen en hart problemen kan Carneool een goede steun bieden. Daarbij kan Carneool ook goed ondersteunen bij koude handen en voeten door een slechte doorbloeding als gevolg van bijvoorbeeld roken. Doordat Carneool makkelijk te dragen is op het lichaam kun je hem goed verwerken in sieraden. Ook staat ze bekend om het ondersteunen en helpen bij mensen die niet goed kunnen inslapen of doorslapen. Leg hiervoor een stukje onder het kussen of een mooie vlam of spiraal op het nachtkastje. Voor vrouwen kan Carneool een goede ondersteuning zijn bij onregelmatige menstruaties of PCOS klachten. Na de bevalling kan ze ook goed ondersteunen voor een beter herstel. Ook staat ze bekend om het helpen bij spataderen en littekens.

 

Chakra’s en Spiritueel

 

Carneool werkt goed in op het 2e heiligbeen chakra. Maar kan voor alle chakra’s worden gebruikt.

Sterrenbeelden: Ram(21 maart t/m 20 april)  , Kreeft (22 juni t/m 23 juli), Leeuw (24 juli t/m 23 augustus) en Maagd (24 augustus t/m 23 september).

 

Spiritueel is Carneool ook een goede steen om mee te werken, doordat Carneool goed werkt tegen stress kan ze goed helpen bij angsten voor het onbekende. Ook tijdens het begin van de zwangerschap kan ze goed ondersteunen. Daarbij kan ze tijdens meditaties en astraal reizen goed ondersteunen als je angstig bent voor wat je kan zien of tegen kan komen. Daarbij kan ze goed de gaten in het aura weer helen. In de magie is Carneool erg geschikt om elixers van te maken en te gebruiken tijdens meditaties of zwangerschap yoga.

 

Geschiedenis

 

Carneool was al een erg bekende steen voor de oud Egyptenaren ( ongeveer 3300 v.Chr.), zij gebruikte de steen voor zijn helende krachten. Zij geloofde dat Carneool hevige bloedingen en wonden zou kunnen stelpen. Zij noemde de steen het bloed van ISIS.

De oud Grieken en Romeinen geloofde dat de steen hun beschermde tegen onheil en ongelukken. En verwerkte Carneool graag in ringen en andere sieraden. Vrouwen vonden het leuk om carneool in hun haar te doen. Carneool was toen al een bijzonder gewilde steen.

In de middeleeuwen werd Carneool ook gedragen als amulet tegen onheil en ongelukken en werd de steen gebruikt voor het stelpen van onder andere bloedneuzen.

Zelfs in de 18e eeuw waren er mythe’s over de Carneool, de steen zou je onweerstaanbaar maken voor vrouwen, en wonden kunnen helen.

 

Samenstelling

 

Samenstelling: SiO2

Hardheid: 6-7

Dichtheid: 2,6

Glans: Glasglans.

 

Persoonlijk

 

Carneool is een steen die ik vaak aanraad aan mensen die een slechte doorbloeding hebben of problemen hebben met hun  doorbloeding. Carneool is een mooie steen, die in diverse vormen en maten voor komt en ligt in een relatief lage prijsklasse en is hierdoor voor vrijwel iedereen beschikbaar. Zelf gebruik ik Carneool nog niet veel in mijn dagelijks leven. Maar zodra mijn kinderwens verduldigs zou worden, zou ik hem dagelijks dragen in de 1e 2 trimesters van de zwangerschap.

 

Heb je vragen of opmerkingen? Stuur gerust een mailtje via de contact pagina.

Sorteer op
© 2021 - 2024 Nature's Greatest Gift | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel