Labradoriet

 

 

Wil jij graag een Labradoriet voor in jouw collectie? Bij Nature’s Greatest Gift ben je dan op het juiste adres. Hieronder wat leuke informatie!

Labradoriet is een steen, die diverse kleuren in zich heeft. Vaak heeft Labradoriet de kleuren groen, blauw, geel of zwart, ook kan ze de kleur rood/oranje bevatten. Tegenwoordig wordt er ookk een paarse vorm Labradoriet aangeboden. Wanneer je in eerste instantie naar een Labradoriet kijkt zul je niet alle kleuren even duidelijk zien. Pas wanneer je de steen in het licht houd of op een goed plek in het huis neerzet, zul je de intense kleuren kunnen waarnemen. De Labradoriet word vaak vergeleken met the northern lights (Aurora Polaris) Dit is een hele mooie golf van groene tot gele stroken in de lucht die komen door een Geomagnetisch veld boven de aarde. De meest bekende stammen uit Noorwegen maar ze worden door NASA ook vanuit de ruimte gezien, of bijvoorbeeld boven Alaska. Lees meer op Wikipedia hierover.

 

Werking

 

Labradoriet is een sterk beschermende steen. Ze word vaak gezien als een van de meest spirituele stenen. Omdat de steen je aura en energie veld helpt beschermen tegen negatieve invloeden van buitenaf. Als je vaak de energie van andere met je mee neemt, en dit aan je blijft plakken. Kan Labradoriet een hele goede steen zijn om te dragen in sieraden. Daarbij versterkt ze ook de intuïtie en kan ze helpen bij het contact leggen met je onderbewuste. Ze stimuleert fantasie en creativiteit en kan je helpen bij het verminderen van onregelmatige menstruaties en menstruele klachten.

Labradoriet versterkt het gevoel van rust en helpt je meer te kunnen concentreren in stressvolle situaties. Het groene in Labradoriet helpt je met het gevoel voor rechtvaardigheid. En ze kan goed helpen bij “zweverige” mensen, door ze weer met beide voeten op de grond te zetten.

 

 

 

 

Chakra’s en spiritueel

 

Labradoriet werkt goed in op alle chakra’s.

Sterrenbeelden: Leeuw (24 juli t/m 23 augustus), Schorpioen (  24 oktober t/m 22 november) Boogschutter (          23 november t/m 22 december).

 

Spiritueel helpt Labradoriet bij het beschermen, je kunt de steen goed gebruiken in magie voor bescherming, of om jezelf te beschermen tegen energie van buitenaf. De steen is uiterst geschikt als meditatie steen en stimuleert de intuïtie en de spiritualiteit. Door de Labradoriet te dragen in sieraden is ze zeer goed te gebruiken op het 3e zonnevlecht chakra.

 

 

 

 

 

 

Geschiedenis

 

Labradoriet is in 1780 aan de oostkust in de regio Labrador ontdekt, en is naar de plaats vernoemd.  In diverse oud boeken is er geschreven over een steen die met de beschrijving doet denken aan Labradoriet. Maar niemand weet zeker of het daadwerkelijk ook over de steen ging.

Sinds de 21e eeuw is Labradoriet een heel populaire steen en is erg gewild.

 

 

Vindplaats: Australië, Madagaskar, Mexico, Rusland, verenigde Staten en Finland.

 

 

 

Samenstelling

 

Samenstelling: (Ca,Na) (Si,Al)4O8

Hardheid: 7

Dichtheid: 2,69

Glans: glasglans

 

 

 

Persoonlijk

 

Labradoriet is een prachtige steen als decoratie in huis. De steen is een eye catcher in elk huishouden en er zijn bijzonder mooie stukken op de markt te vinden.  Doordat Labradoriet op diverse plekken te vinden is kan het relatief goedkoop aangeboden worden en door de hardheid van de steen kan ze in diverse sculpturen geslepen worden. Hierdoor is ze in veel vormen beschikbaar. Labradoriet is een uitstekende steen voor in sieraden en voor tijdens meditaties. En kan tevens gebruikt worden in elixers en potions.

 

Heb je vragen of opmerkingen, of wil je wat vertellen over jou labradoriet sculpturen? Stuur gerust een mailtje via de contact pagina.

Sorteer op
© 2021 - 2024 Nature's Greatest Gift | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel