Maansteen

Maansteen

 

Wil jij graag een Maansteen in jouw collectie? Bij Nature ’s Greatest Gift ben je dan op het juiste adres. Hieronder wat leuke informatie!

Maansteen komt in diverse kleuren voor, onder andere zwart, roze, perzik, wit, beige en Regenboog maansteen. Maansteen is van nature een broze, zachte steen. Hierdoor komen er snel krassen in, en is de steen redelijk breekbaar. Door de broosheid van de steen, is het verstandig om direct zonlicht en water en/of chemicaliën te vermijden. De meeste maansteen is gepolijst, dit betekent dat er een klein laagje over de steen is gelegd. Dit voorkomt dat de steen breekt of krassen krijgt, gebeurd dit wel? Dan kun je met een zachte doek en wat olie de steen invetten, dit brengt wat glans terug.

 

Werking

 

Maansteen (alle kleuren) worden geassocieerd met het vrouwelijke, en de kracht van de maan. Ze is dan ook een van de belangrijkste stenen voor de vruchtbaarheid en zwangerschap. Ze bevordert zelf intuïtie, zelfverzekerdheid en zelfinzicht. De kleur heeft diverse invloeden wordt gezegd. Roze zou voor zachtheid staan. Zwart voor het verbinden met de innerlijke godin en de zwarte kant van de maan, en witte maansteen zou staan voor het bevorderen van de vruchtbaarheid en met de witte kant van de maan. Alle kleuren zouden helpen met het aarden en stabiliseren van emoties. En je helpen je vrouwelijke kant te omarmen. Ze is goed te dragen tijdens de zwangerschap en helpt ondersteunen bij de kraamtijd en bevalling.

 

Chakra’s en spiritueel

 

Maansteen in het algemeen werkt in op het basis chakra (1e), op het derde oog chakra (6e) en op het kruin chakra (7e). De verschillende maansteen soorten werken in op andere chakra’s.

Zwart: Chakra: basis chakra (1e), heiligbeen chakra (2e), kruin chakra (7e).

Roze: heiligbeen chakra (2e), hart chakra (4e).

Wit en beige: Heiligbeenchakra (2e).

Sterrenbeelden: Kreeft (21 Juni- 22 Juli), Weegschaal (23 Sept- 22 Okt), Schorpioen (23 Okt- 21 Nov).

 

Spiritueel is maansteen uitstekend te gebruiken tijdens meditaties, yoga en door de hoge vibratie is ze ook goed te gebruiken in de magie. Ze wordt dan ook gezien als de steen voor de hoge priesteres en als de steen van de (maan) godin. Je kunt met maansteen ook goed elixers en maanwater maken, hierdoor kun je jouw magie nog sterker maken. Wil je hier meer over weten, of wil je hulp hierbij? Neem gerust contact op via de contact pagina.

 

 

Geschiedenis

 

Maansteen werd in de Romeinse tijd al gebruikt in onder andere sieraden, hier zijn diverse stukken sieraad van gevonden. De Romeinen en zowel de Grieken zagen maansteen dan ook als de steen van diverse godinnen.  In India is maansteen een heilige steen, hier wordt de steen geassocieerd met liefde.  

Maansteen is dus al een enige tijd bekend op aarde, en wordt al eeuwen gebruikt voor diverse doeleinden. Echter is zwarte maansteen als laatst ontdekt, dit is in 2017 gebeurd in Ambovombo op Madagaskar door een tiental mijnwerkers. Hierna werd zwarte maansteen en erg gewilde steen.

Vindplaats: Australië, de Centrale Alpen, Mexico, Madagaskar, Myanmar, Noorwegen, Polen, India, Sri Lanka en de Verenigde Staten.

 

Samenstelling maansteen:

 

Maansteen is een natrium-kalium-aluminium-silicaat met de chemische formule (Na,K)AlSi3O8.

Hardheid: 6,0 tot 6,5

Chemische formule: (Na,K)AlSi3O8

Gemiddelde dichtheid: 2,55 - 2,58 kg/dm3

Glans: Glasglans, parelglans

 

Persoonlijk

 

Maansteen is voor mij een van de bijzonderste stenen, de energie voelt erg zacht en lief aan. En als je een mooi stuk hebt bemachtigd kun je de maan erin terug zien. Zelf draag ik dan ook elke dag maansteen en is ze niet weg te denken uit mijn leven. Door onder andere mijn kinderwens gebruik ik de steen in sieraden en in mijn magie.

Sorteer op
© 2021 - 2024 Nature's Greatest Gift | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel