Sorteer op

Agaat

 

Wil jij graag een Agaat in jouw collectie? Bij Nature ’s Greatest Gift ben je dan op het juiste adres. Hieronder wat leuke informatie!

 

Agaat is een kristal die in grote hoeveelheden voor komt, in diverse soorten en maten en kleuren.  Hierdoor ligt Agaat in een lagere prijsklasse binnen de steen soorten. Agaat kan makkelijk gekleurd worden door de Agaat in een verfbad te leggen (ongepolijst). Agaat komt in diverse soorten voor, onder andere Boom Agaat, Flower Agaat, Mos Agaat, Vuur Agaat etc.

De meeste Agaat op de markt is gepolijst, door de steen heel lang met diverse grids te schuren wordt de steen steeds gladder. Dit noemen ze polijsten.

 

 

Werking

 

Agaat is een rustgevende, stabiliserende, aardende steen die staat voor innerlijke rust en stabilisatie. Agaat is een hele rustige steen en hierdoor ook uiterst geschikt voor zwangere vrouwen en kinderen. Agaat wordt daarbij ook geassocieerd met spiritualiteit en de groei hierin. Agaat kan helpen met angsten en fobieën, en kan helpen bij een goede nachtrust. Agaat kan tevens helpen bij maag en spijsvertering problemen. Ook kan Agaat helpen bij het verbeteren van het concentratievermogen, en bij het logisch, verhelderend nadenken.

Agaat kan beschermend werken voor zwangere vrouwen en kinderen en kan een gunstige werking hebben op de baarmoeder. En kan tevens de groei van het kindje ten goede beinvloeden.

 

 

Chakra’s en spiritueel

 

Agaat is goed voor alle chakra’s, en is afhankelijk van de kleur van de Agaat,oranje en roze agaat werken het beste in op het 2e heiligbeen chakra, bruine en blauwe agaat 6e voorhoofd chakra, witte Agaat op het 7e

kroon chakra en gele Agaat op het 3e zonnevlecht chakra, en groene Agaat op het 4e hart chakra.

 

Zwarte en rode Agaat: 1e Basischakra

Oranje en roze Agaat: 2e Heiligbeen chakra

Bruine en blauwe Agaat: 6e voorhoofd chakra

Witte Agaat: 7e Kroon chakra

Gele Agaat: 3e zonnevlecht chakra

Groene Agaat: 4e hart chakra

 

 

Sterrenbeelden: tweeling ( 22 mei t/m 21 juni) en Schorpioen ( 24 oktober t/m 22 november)

 

 

Spiritueel is Agaat een goede steen voor bescherming tijdens de zwangerschap. In de magie is Agaat tevens ook een beschermende steen. Deze is te gebruiken in krachtige elixers en voor de beschermende werking tijdens spreuken. Agaat kan de chakra’s reinigen van negativiteit en zwarte pitten, hierdoor is Agaat ook goed te gebruiken tijdens meditaties. Wil je hier meer over weten? Neem gerust contact op via de contact pagina.

 

Geschiedenis

 

Agaat wordt al meer dan 8000 jaar gebruikt. De oud Grieken, Egyptenaren en romeinen gebruikte Agaat al voor diverse sieraden en decoratie doeleinden. Zelfs in de Romeinse tijd werd Agaat al gebruikt als talismannen en in zegelringen. De naam Agaat is gegeven door Theophrastus (371-287 v.Chr.)

Vanaf de 16e eeuw werd Agaat in Duitsland gevonden in een stadje dat Idar-Oberstein heet. Momenteel zijn de mijnen daar niet meer in gebruik en zijn zij volledig leeg. Je kunt er wel nog steeds heen om de edelsteenwinkels te bekijken.

 

Vindplaats: Agaat wordt o.a. gevonden in Brazilië, Uruguay en de Verenigde Staten.

 

Samenstelling Agaat:

 

Samenstelling: SiO2

Hardheid: 6-7

Dichtheid: 2,6

Glans: glasglans

 

Persoonlijk

 

Zelf vind ik Agaat een hele fijne steen, Mos Agaat en Boom Agaat gebruik ik veel in sieraden en gebruik ik tijdens mijn magische reis. Agaat is een goedkopere steen en hierdoor een leuk cadeau aan mensen. En de grotere Agaat sculpturen zijn een eye catcher in huis. Agaat geeft mij tevens een rustig gevoel. En is hierdoor in stress situaties een uitstekende steen. 

 

Wil je meer weten over Agaat, of heb je opmerkingen of vragen. Stuur gerust een mailtje via de contact pagina. 

© 2021 - 2024 Nature's Greatest Gift | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel