Aventurijn

 

Wil jij graag een Aventurijn in jouw collectie? Bij Nature’s Greatest Gift ben je dan op het juiste adres. Hieronder wat leuke informatie!

Aventurijn is er in diverse kleuren, van licht groen tot bijna zwart groene kleur. Aventurijn staat voor de aarde en is een geschikte steen om te leggen in planten voor het bevorderen van de plant groei. Aventurijn is een veel voorkomende steen, en misschien wel een van de meest bekende en populairste. De steen komt in veel sieraden voor. En is makkelijk in diverse vormen te slijpen en is hierdoor in diverse maten verkrijgbaar.

 

Werking

Aventurijn werkt beschermend en stabiliserend, en kan een gevoel van welzijn creëren. De steen kan helpen bij het stimuleren van geduld, enthousiastme en geduld. Ook word de steen geassocieerd met het verbeteren van het inlevingsvermogen en kan de steen ontspannend werken en heftige emoties verminderen. De steen kan tevens de creativiteit bevorderen en elektromagnetische straling absorberen. Fysiek zou de Aventurijn helpen bij het verminderen van ontstekingen, en bij stressvolle situaties de scherpe kantjes eraf halen. Ook kan de Aventurijn pijnstillend werken.

 

Chakra’s en spiritueel

 

Aventurijn hoort bij het 3e zonnevlechtchakra en vooral het 4e hartchakra.

Sterrenbeelden: Stier (21 april t/m 21 mei) , tweelingen (22 mei t/m 21 juni) en maagd (24 augustus t/m 23 september)

 

Spiritueel kan Aventurijn beschermen tegen energie vampieren, en kan Aventurijn je helpen met het verminderen en stabiliseren van emoties na een spirituele reis. Aventurijn kan je tevens helpen bij het meer opbrengen van geduld en rust tijdens meditaties en yoga. En kan net even dat extra stapje zijn wanneer je geïrriteerd begint te raken als iets even niet lukt.

 

Geschiedenis

 

Vooral in oud China werd Aventurijn vaak gebruikt, ook in het boedisme zijn er veel boeddha’s in Aventurijn gesneden. De oudste voorwerpen geslepen uit Aventurijn komen uit de 13e eeuw. De Grieken maakte amuletten van Aventurijn en zagen dit als het amulet voor moed en doelbewustheid.

 

Vindplaats: Aventurijn wordt o.a. gevonden in Brazilië, India, Zimbabwe en Rusland.

 

Samenstelling

 

Samenstelling: SiO2

Hardheid: 6,5

Dichtheid: 2,6-2,7

 

Persoonlijk

 

Aventurijn is dé steen voor bij mijn sterrenbeeld, ik gebruik Aventurijn alleen niet. Wel gebruik ik de steen voor in planten, samen met Boom Agaat of Mos Agaat omdat ik heb ondervonden dat het daadwerkelijk de plant groei bevordert. Verder is Aventurijn niet aan mij besteed, dus kan ik hier weinig over vertellen. Ik heb weinig connectie met de steen.

 

Heb je vragen of opmerkingen? stuur gerust een mailtje via de contact pagina. 

Sorteer op
© 2021 - 2023 Nature's Greatest Gift | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel