Hematiet

 

Wil jij graag een Hematiet voor in jouw collectie? Bij Nature’s Greatest Gift ben je dan op het juiste adres. Hieronder wat leuke informatie!

Hematiet is bekend in diverse soorten, de meest bekende variant is de spiegel variant. De steen lijkt net alsof ze van ijzer is gemaakt. Wel kan Hematiet net als echte ijzer roesten wanneer ze nat word. Hematiet is een zelf reinigende steen, en hoeft niet opgeladen te worden, hierom zie je vaak op en ontlaad setjes met Hematiet en Bergkristal omdat Hematiet zelf alle energie kan ontladen naar moeder aarde.

 

Werking

 

Hematiet maakt wilskrachtig, geeft kracht en moed en kan je beschermen tegen negatieve invloeden van buitenaf. Hematiet staat bekend als de Ying Yang steen, doordat ze de balans tussen het goede en slechte kan helpen terug vinden. Hematiet is een bijzonder stukje steen, door de kleur, maar ook omdat dit een van de stenen is die je kan helpen met het afkomen van verslavingen. Doordat Hematiet je kan helpen met het afleren van dwangmatige handelingen kan ze dus ook helpen met het afkomen van verslavingen zoals roken, gamen, snoepen, sporten etc. Fysiek kan Hematiet goed helpen met het verbeteren van een verkeerde lichaamshouding. En kan het bloed onder andere reinigen. Ook kan ze helpen bij menstruatieklachten en bij blauwe plekken en spataderen.

Hematiet kan tevens helpen bij het afvallen, doordat ze de verbranding versnelt en hormonale schommelingen kan helpen verminderen, daarbij is ze tevens pijnstillend. Hierdoor heeft dit een goed effect op de verbranding. En kan goed gebruikt worden tijdens het wandelen en sporten. Omdat Hematiet de ijzeropname helpt vergoten kan ze de darmen helen. Pas echter op met ontstekingen, deze kunnen hierdoor verergert worden.

 

 

Chakra’s en spiritueel

 

 

Hematiet werkt in op het 1e basischakra.

Sterrenbeelden: Ram (21 maart t/m 20 april)

 

Hematiet helpt je met de wil om te leven. Daarbij is Hematiet een uiterst geschikte steen om te helpen aarden, en aarden is erg belangrijk wanneer je het magische pad bewandeld. Hematiet is uiterst geschikt voor mensen die het moeilijk hebben en meer met beide voeten op aarde willen staan. Hematiet kan het zelfvertrouwen hierdoor vergroten en kan samen met de toepassing van andere stenen de connectie met andere entiteiten versterken. Yoga met Hematiet kan ook erg goed.

 

 

 

Geschiedenis

 

Hematiet is al eeuwen bekend als heel steen, de sjamanen en oud Egyptenaren gebruikte de steen als amulet en als spiritueel hulpje. Daar werd de steen vaak ingezet bij mensen met bloed armoede en ijzer te kort. In de romeinse tijd werd Hematiet ook gebruikt als talisman in tijden van oorlog en strijd. Zij dachten dat Hematiet ze zou kunnen beschermen tegen het krijgen van verwondingen of zelfs de dood. Sinds de middeleeuwen is Hematiet een erg gewilde steen. Sindsdien word ze terug gevonden in sieraden en diverse beeldjes. De naam stamt af van het Griekse woord Aima wat bloed betekend. Omdat de buitenkant van ruwe Hematiet de kleur van bloed bevat waarvan rode oker wordt gemaakt.

 

Vindplaats: Hematiet wordt o.a. gevonden in Engeland, Italië, Australië, Mexico, Brazilië en Canada.

 

 

Samenstelling

 

Samenstelling: Fe2O3

Hardheid: 5-6

Dichtheid: 5,2

Glans: Glasglans en mat

 

 

Persoonlijk

 

Hematiet is een steen, die ik persoonlijk vaak gebruik in sieraden. Ik vind kettingen heel erg mooi om te dragen. En ik hou van hematiet steentjes tijdens diverse toepassingen in de magie. Hematiet kan helpen om de ziel aan het lichaam te laten binden, en kan hierdoor geschikt zijn voor mensen en kinderen die ziek zijn of een zware periode tegemoet gaan. Of mensen met suïcide gedachten. Hierdoor vind ik de steen een must have voor in huis. Hematiet wordt vaak gebruikt voor aard magie en geld magie. En is uiterst geschikt om samen met andere stenen naast elkaar te leggen. Ook kan Hematiet de werking van andere stenen positief beïnvloeden. Leg een hematiet steentje tussen een Bergkristal of een Gouden driehoek om het element aarde erin mee te nemen.

 

 

Wil je meer weten over Hematiet, of heb je vragen over een ander onderwerp? Stuur gerust een mailtje via onze contact pagina.

 

Sorteer op
© 2021 - 2023 Nature's Greatest Gift | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel