Lapis Lazuli

 

Wil jij graag een Lapis Lazuli voor in jouw collectie? Bij Nature’s Greatest Gift ben je dan op het juiste adres. Hieronder wat leuke informatie!

 

Lapis Lazuli is een blauw gesteente met bijna gouden spikkels. De steen is vernoemd naar het latijn, hier betekend Lapis namelijk ‘steen’ en de gehele benaming, betekend blauwe steen. Lapis is een steen waarvan 50 % (procent) Lazuriet is, met pyriet spikkels die de gouden kleur hebben. Soms kan de Lapis ook witte delen bevatten. Echter komt de beste kwaliteit uit Afganistan en Pakistan en bevatten deze geen wit.

 

Werking

 

Lapis is dé steen voor het vergroten van je zelfvertrouwen, de steen laat je vertrouwen in je eigen kunnen en intuitie. Lapis maakt je optimistich en nieuwsgierig naar het onbekende. Maar laat je tevens ook voorzichtig zijn in wat je doet en kiest. Lapis Lazuli bevordert de spiritualiteit en helpt bij het vinden van je spirituele krachten, geeft wijsheid en innerlijke rust en vrede. De steen bevordert je creativiteti en helpt je helder van geest te blijven (hierdoor geschikt voor mensen met dementie). De steen heeft een sterke werking op de keel, en helpt je met het uiten van je gevoelens. Hierdoor kan de steen erg geschikt zijn voor tijden examens of spreek beurten. De steen helpt bij het blad voor de mond wegnemen, en kan je erg helpen bij het astraal reizen en bij het zelfverzekerder worden binnen de magie. Fysiek kan Lapis  je helpen bij problemen met de keel, en bij stress en duizeligheid. Lapis kan tevens helpen bij mensen die net een herseninfarct hebben gehad of andere problemen hebben zoals vergeet achtigheid of dementie.

Lapis vergroot de concentratie en kan je helpen met het vinden van de waarheid. En kan je helpen met het onder controle krijgen van je angsten en je vooroordelen over mensen helpen verdwijnen.

 

 

Chakra’s en spiritueel

 

Lapis lazuli werkt in op het 5e keel chakra en op het 6e voorhoofd chakra.

Sterrenbeelden: Maagd (24 augustus t/m 23 september) en Boogschutter (23 november t/m 22 december)

 

Lapis Lazuli is een van de sterkste spirituele stenen naar mijn mening, doordat je je op spiritueel gebied meer zelfverzekerd voelt, kan dit de wandeling op het spirituele pad positief beïnvloeden. De steen kan je helpen bij het zoeken naar de waarheid, en je helpen te kiezen naar welke kant je moet kijken. Tevens vergroot ze de concentratie en kan dus uiterst van pas komen bij de vervaarding van kennis door bijvoorbeeld een boek te lezen. Mediteren kan met Lapis ook uitstekend omdat ze je goed kan helpen met astraal reizen, en het volledig tot jezelf leren komen. Daarbij kan ze je helpen om dichterbij je partner te komen, en je helpen met het accepteren van diegene zijn of haar keuzes. De steen werkt kalmerend voor de geest. En kan je helpen naar jezelf te kijken in moeilijke situaties.

 

Geschiedenis

 

Lapis lazuli wordt al sinds 3500 – 2000 v chr gevonden, de oud Soemerische beschaving leek dol te zijn op de steen. De steen is in heel veel diverse producten terug gevonden. Ook de oud Egyptenaren waren gek op de steen, zij zagen Lapis Lazuli als een heilige steen. De steen werd in die tijd geassocieerd met de sterrenhemel. De steen werd toegewijd aan de godinnen Nuit en Maat, de godin van de hemel en de godin van de waarheid. De lapis Lazuli werd gebruikt om sieraden van te maken en werd al eeuwen gebruikt in amuletten en is ook terug gevonden in het wereld beroemde graf van Toetanchamon. Het bekende masker van Toetanchamon werd ingelegd met strepen van de Lapis Lazuli.

De oud Grieken noemde de steen een Saffier door de donkere kleur. De oudste sporen van de Lapis stammen af van de 7e eeuw.

Over lapis Lazuli is een heleboel te vinden op internet, de geschiedenis is erg lang.

 

Vindplaats: Afganisthan, Pakistan, Chili, Azië en China.

 

Samenstelling

 

Samenstelling: Na3Ca(Al3Si3O12)S

Hardheid: 5-5,5

Dichtheid: 2,4

Glans: glasglans

 

 

Persoonlijk

 

Lapis Lazuli staat bij mij op nummer 3 van mijn favoriete lijstje. Blauw is mijn favoriete kleur en was de favoriete kleur van mijn zeer geliefde oma, die ik nog elke dag mis. De steen doet mij herinneren aan haar. De steen geeft mij een gevoel van rust en van zelfverzekerdheid. Zelf ben ik erg onzeker over wat andere mensen van mij vinden en wat zij denken over mij. En als ik wakker wordt en ik voel dat het zo’n dag is doe ik de Lapis graag om. In de magie gebruik ik Lapis graag als sieraad om mij te beschermen en zelfverzekerd te voelen. De steen is geschikt om te gebruiken tijdens meditaties en kan verwerkt worden als elixer.

 

Heb je vragen of opmerkingen? Neem contact met ons op via de contact pagina

Sorteer op
© 2021 - 2024 Nature's Greatest Gift | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel