Obsidiaan

Obsidiaan

 

Wil jij graag een Obsidiaan voor in jouw collectie? Bij Nature’s Greatest Gift ben je dan op het juiste adres. Hieronder wat leuke informatie!

Obsidiaan is afgekoeld vulkanisch glas. Doordat zand op enorm hoge temperaturen wordt verhit ontstaat er glas. Doordat vulkanisch zand grijs, zwartig is wordt de Obsidiaan ook zwart. Obsidiaan komt voor met diverse namen, Sneeuwvlok obsidiaan, regenboog obsidiaan, apachetranen, en mahonieobsidiaan. Blauw obsidiaan word ook verkocht, echter is dit geen Obsidiaan, maar een door de mens gemaakt Synthetisch glas soort.

 

 

Werking

 

Obsidiaan is een sterk inzicht gevende en reinigend steen, de steen stimuleert persoonlijke groei in alle gebieden, en heeft een van de sterkste beschermende werkingen. Obsidiaan kan je helpen de waarheid onder ogen te zien, en brengt de waarheid naar boven. Dit geldt ook voor verdrongen of weg gestopte ervaringen en emoties. De steen vermindert angsten en blokkades en trauma doordat de steen je laat kijken naar je ervaringen en je plus en min punten. De steen kan erg krachtig werken hierdoor, en kan dus ongewild heel veel in éen keer naar boven brengen. De steen beschermt tegen psychische aanvallen en kan je heel goed beschermen tijdens magische rituelen. Obsidiaan kan je beschermen tegen straling van computers en elektriciteit of water aders. Daarbij kan Obsidiaan werken als een schild tegen spirituele aanvallen. Ze bevordert de helderheid van geest en vergroot de zintuigen. Fysiek kan de steen helpen met pijn, en krampen, en ontgift en verbetert de doorbloeding. De steen kan voor mensen met koude handen en voeten ook verwarmend werken.

 

Chakra’s

 

Obsidiaan werkt het beste in op het 1e basischakra.

 

Sterrenbeelden: Schorpioen (24 oktober t/m 22 november), Steenbok (22 december t/m 20 januari)

 

 

Geschiedenis

 

Over Obsidiaan is weinig te vinden op internet.

In de steentijd werd Obsidiaan wegens de scherpe punten gebruikt voor messen en pijlen. Tegenwoordig word de steen veel in sieraden gebruikt en in kunst objecten.

 

 

Vindplaats: Verenigde Staten, Schotland.

Samenstelling

 

Samenstelling: SiO2

Hardheid: 5 - 5,5

Dichtheid: 2,3 - 2,6

 

Persoonlijk

 

Obsidiaan staat op nummer 4 van mijn favoriete lijstje, dit omdat ik op magisch gebied veel doe. En ook de andere kant van de “goede” magie vaak tegenkom of bestrijd. Obsidiaan is een sterk beschermende steen, en is uiterst geschikt om je te beschermen tegen “zwarte” magie. Ook als amulet of talisman is ze uiterst geschikt. Alleen de manier waarop Obsidiaan wordt gemaakt vind ik al enorm mooi om te weten, en de diepzwarte kleur vind ik ook prachtig. Voor het zachtere lieve werk is sneeuwvlok obsidiaan erg geschikt. Deze kan je goed gebruiken als de pure vorm van Obsidiaan te heftig voor je is. Obsidiaan kan erg hard en indringend binnen komen en is daarom niet geschikt voor kinderen, en voor hoog gevoelige mensen. Zelf gebruik ik Obsidiaan alleen op mijn altaar en tijdens magisch werk neem ik altijd een sieraad of punt mee. Ook mensen die in contact staan met “zwarte” magie raad ik aan om een Obsidiaan aan te schaffen. Obsidiaan is glas en is dus niet geschikt voor elixers, in baden, potions of om in te nemen. Erg breekbaar.

 

Wil jij meer weten over de Obisidaan, of heb je vragen/opmerkingen? Stuur gerust een berichtje via de contact pagina.

Sorteer op
© 2021 - 2023 Nature's Greatest Gift | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel