Zonnesteen

 

Wil jij graag een Zonnesteen voor in jouw collectie? Bij Nature’s Greatest Gift ben je dan op het juiste adres. Hieronder wat leuke informatie!

Zonnensteen is een steen van de familie Maansteen en Labradoriet. De kleuren kunnen variëren van beige-geel, roze, perzik roze, rood, bruin, oranje, zilver en stukjes zwart. De steen is erg bekend binnen de edelsteen therapie, en staat bekend om haar eigenschap tot vrolijk maken. De naam is afgeleid van de zon, omdat ze schittert wanneer in daglicht gehouden.

 

Werking

 

Zonnesteen maakt je optimistisch, en kan je meer vertrouwen geven in jezelf en in de toekomst. Zonnesteen brengt je in contact met je mannelijke kant. Zonnesteen kan je helpen wanneer je last hebt van een winter dip, en kan somberheid verminderen. Ze kan je zelfverzekerder maken, wanneer gedragen op het lichaam. En kan je zelfbewuster en vitaler maken. Fysiek kan Zonnesteen je helpen met een verbeterde bloedsomloop. En ondersteunen bij darm problemen. Wanneer je last hebt van long problemen kan ze ook een helpende hand bieden. Wanneer je Zonnesteen in elixers stopt kun je haar gebruiken in crèmes tegen acne en andere huid problemen.

 

Chakra’s en spiritueel

 

Zonnesteen werkt goed in op het 2e heiligbeenchakra en op het 3e zonnevlecht chakra.

Sterrenbeelden: Stier (  21 april t/m 21 mei) Leeuw (24 juli t/m 23 augustus), Weegschaal (24 september t/m 23 oktober)

 

Spiritueel kan Zonnesteen erg goed helpen bij zon magie. Wanneer je de vitaliteit, en vrolijkheid van de zon nodig hebt in jou spreuken, of liever overdag een spreuk of ritueel uitvoert en je de krachten van de zon goed kan gebruiken is Zonnesteen een uiterst geschikte steen hiervoor. Zonnesteen kan je helpen bij het concentreren tijdens een ritueel. En kan je zelfbewuster maken tijdens bijvoorbeeld shadow work. Ze kan je zelfvertrouwen geven wanneer je dit nodig hebt. En tijdens meditatie en yoga kan ze helpen met de zelf ontwikkeling op dit gebied. Elixers en potions zijn goed te maken van Zonnesteen.

 

Geschiedenis

 

In 800-1100 leefden de Vikingen, zij waren voor vele onze voorouders. Zonnesteen is vermoedelijk gebruikt als Compass door de Vikingen. Zij konden door een Zonnesteen de locatie van de zon bepalen. Dit deden zij door het kristal tegen de zon richting te houden. Hoe dit precies ging is terug te vinden op YouTube en op Wikipedia.

 

 

 

 

Samenstelling

 

Samenstelling: (Ca,NA) (Al,Si) 2Si2O8

Hardheid: 6,5 - 7,2

Dichtheid: 2,62 - 2,65

Glans: glasglans

 

 

Persoonlijk

 

Zelf vind ik een Zonnesteen een prachtige steen om te zien, de mooie vlakjes en glinsteringen. Een kraai zou het stelen. De energie vind ik erg rustig en kalm. Je wordt er rustig en beheerst van. In Divinatie producten vind ik haar erg effectief. Ze beweegt snel als pendel. En pakt energie snel op. Zonnesteen is zeker een steen waar je een keer mee gewerkt moet hebben.

 

 

Heb jij vragen of opmerkingen? Stuur gerust een mailtje via de contact pagina.

Sorteer op
© 2021 - 2024 Nature's Greatest Gift | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel