Toermalijn

 

 

 

Wil jij graag een Toermalijn voor jouw collectie? Bij Nature’s Greatest Gift ben je dan op het juiste adres. Hieronder wat leuke informatie!

 

Toermalijn is een doorzichtig tot doorschijnende steen. Toermalijnkwarts is bergkristal met ‘naalden’ van zwarte Toermalijn. Zwarte Toermalijn wordt ook wel Schörl genoemd. Toermalijn is in diverse kleuren verkrijgbaar, zoals geel, groen, roze, Bruin, en watermeloen Toermalijn.

 

 

Werking

 

Toermalijn is een sterk aardende en beschermende steen, met een zachtere energie dan Obsidiaan, hierdoor is Toermalijn beter geschikt voor gevoelige mensen. Toermalijn staat bekend als de steen tegen negatieve energie en straling van elektriciteit. Toermalijn kan als een soort schild werken tegen magie, en kan je aura weer in een rechte baan krijgen. Toermalijn kan de concentratie verbeteren, en kan de inspiratie vergroten. Ze kan wijsheid brengen en je helpen met leren. Toermalijn heeft een rustige en kalmerende energie en is hierdoor geschikt voor mensen met angsten en fobieën, Fysiek kan Toermalijn goed helpen bij het verbeteren van de botten en tanden en nagels. Toermalijn kan het evenwichtsgevoel verbeteren. En kan helpen bij alle vormen van infecties en vergiftigingen. Ze kan ook helpen bij het verbeteren van de hormoon huishouding en het immuunsysteem.

 

Chakra’s en spiritueel

 

Elke kleur heeft een andere werking:

Kleurloos hoort bij het 4e hart chakra en bij het 7e kruin chakra

Blauw hoort bij het 6e voorhoofd chakra en bij het 7e kruin chakra

Groen hoort bij het 4e hart chakra

Watermeloen toermalijn hoort bij het 4e hart chakra en bij het 1e basis chakra

Geel hoort bij het 3e zonnevlecht chakra en bij het 2e heiligbeen chakra en bij het 1e basischakra

Roze hoort bij het 4e hart chakra en het 2e heiligbeen chakra en het 1e basis chakra.

Rood hoort bij het 2e heiligbeen chakra en bij het 1e basis chakra

Bruin hoort bij het 1e basis chakra.

Zwart hoort bij het 1e basis chakra.

 

Spiritueel is Toermalijn enorm geschikt als beschermings steen, en zorgt ervoor dat je lichaam, geeft en ziel 1 wordt. Daarbij maakt ze wijs en vergroot de creativiteit wat op spiritueel vlak erg belangrijk is. Toermalijn laat negatieve energie afvloeien naar de aarde en kan blokkades op alle spirituele gronden weg halen. Toermalijn heeft een kalmerende werking en kan je helpen op spiritueel gebied verder te durven gaan dan je normaal zou doen.

 

 

Geschiedenis

 

Toermalijn wordt al eeuwen gebruikt. In de middeleeuwen is er zelfs een tijdje zoveel Toermalijn gebruikt dat een hele tijd de handel in de steen stil lag en de prijzen erg hoog werden. In de 18e eeuw werd Toermalijn voornamelijk gebruikt in sieraden.

 

Vindplaats: Nederlandse kwartaire riviersedimenten

 

 

Samenstelling

 

Samenstelling: Na(Li,Al)3Al6(BO3)3Si6O18(OH)4

Hardheid: 7-7,5

Dichtheid: 3,06

 

 

Persoonlijk

 

Toermalijn is een beschermende steen en hierdoor erg geschikt voor magisch werk, de kleur zwart trekt energie aan. En Toermalijn helpt je ontspannen in stressvolle situaties, dus als je net op magisch gebied begint, is dit een uitstekende steen om mee te beginnen als je gaat werken met magie. Zelf gebruik ik Toermalijn niet in mijn magische bezigheden, maar gebruik ik de krachtigere vorm Obsidiaan liever tijdens mijn werk. Als je gevoelig bent voor de intensiteit van stenen, adviseer ik eerst te beginnen met Toermalijn voor je denkt aan de Obsidiaan soorten. Voor kinderen is Toermalijn niet geschikt en Toermalijn is ook niet geschikt voor in bad of elixers of potions. Voor meditatie en Yoga kan Toermalijn wel goed werken, doordat de concentratie word vergroot.

 

Wil je meer weten over Toermalijn of heb je vragen of opmerkingen? Stuur gerust een mailtje of contact via de social media platforms of de contact pagina.

Sorteer op
© 2021 - 2023 Nature's Greatest Gift | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel