Bergkristal

 

 

Wil jij graag een Bergkristal in jouw collectie? Bij Nature’s Greatest Gift ben je dan op het juiste adres. Hieronder wat leuke informatie!

Bergkristal is wit achtig tot geheel doorzichtig, ze kunnen dof zijn of lichte bubbels/strepen hebben. Als Bergkristal bijna wit is wordt dit Melkkwarts of Sneeuwkwarts genoemd. Echter is de meest doorzichtige, bijna glas uitziende variant het meest populair. Ook is Bergkristal te verkrijgen in clusters of samengegroeid met bijvoorbeeld Amethist. Samen met Rozenkwarts en Amethist is Bergkristal de bekende gouden driehoek. Tevens versterkt Bergkristal andere steen energieën, hierdoor is het een sterke steen en erg geschikt binnen de magie.

 

Werking

 

Bergkristal staat erom bekend dat ze erg sterk is, in de spiritualiteit, energie werk, reiki, sjamanisme e.t.c word Bergkristal al eeuwen gebruikt als geneeskrachtige steen voor energetisch en healings werk. Bergkristal kan tevens jou energie veld beschermen, en je aura’s opschonen.

Bergkristal is van nature enorm neutraal en zuiver, hierdoor kun je Bergkristal voor eigenlijk alles inzetten. Dit maakt het een multi purpose steen. En is een must have voor in jou spirituele werk. Ook kan Bergkristal helpen tegen elektrische straling en kan zuiverend en genezend werken bij elke vorm van wonden/ontstekingen (brandwonden, piercing ontstekingen etc)

Mentaal kan Bergkristal je erg helpen met doelgericht werken en helpen bij het verbeteren van de concentratie.

Bergkristal staat voor liefde en harmonie.

 

 

Chakras’s en spiritueel

 

Bergkristal hoort bij alle chakra’s

Sterrenbeelden: Leeuw (24 juli t/m 23 augustus)

 

Spiritueel is Bergkristal een heel belangrijk kristal, je kunt magie heel makkelijk versterken ermee. Energetische blokkades ermee verminderen of zelfs helemaal laten verdwijnen. Je kunt je derde oog ermee versterken/openen. En je kunt er heel makkelijk edelsteen water van maken (let op geen stenen in water doen). Mediteren met Bergkristal is ook erg krachtig. Met 2 puntjes links met de punt richting je lichaam en rechts de andere kant op, zodat je optimaal kan ontvangen en doorgeven. Hierdoor kun je sneller astraal projecten en boodschappen ontvangen en uitzenden.

 

Geschiedenis

 

Bergkristal is al gevonden uit de midden steentijd periode ( 8000-4000 v.Chr), dit was binnen Europa, maar ook uit diverse delen in Amerika. Ook Sjamanen gebruikte Bergkristal al enige tijd toen.

In de romeinse tijd was Bergkristal een krachtig amulet, reiziger onder andere namen het kristal mee op hun reis. In de gedachten dat het kristal hun zou beschermen tegen ziektes en ongevallen. Daarbij zijn er meerdere vazen en objecten met bergkristal erin verwerkt gevonden die 2000 jaar oud zouden moeten zijn. En het meest gekende is misschien wel de glazen bol. Die in meerdere films en series bekend is geraakt. De glazen/Bergkristal bol zou je kunnen helpen je onderbewuste tot uiting te laten brengen. Je zou via de glazen bol kunnen kijken naar de toekomst, het verleden of naar jouw onderbewuste. Het blijft hedendaags nog een oefening om dit te kunnen masteren.

 

Samenstelling

 

Samenstelling: SiO2

Hardheid: 7

Dichtheid: 2,6

 

Persoonlijk

 

Bergkristal blijft 1 van mijn favoriete kristallen om mee te werken op magisch gebied. Door de hoeveelheid en diversiteit blijft het een interessant kristal. Door zijn mooiheid en uniekheid door de belletjes en streepjes en zijn zuiverheid. Heb ik inmiddels al een aardige verzameling. De bergkristal dubbeleinders en punten gebruik ik regelmatig tijdens meditaties. En ik maak graag grids met Bergkristal. Daarbij geef ik ze vaak als cadeautje aan mensen waarvan ik denk dat ze baad kunnen hebben bij een stukje. Bergkristal staat dus zeker in mijn top 10 beste kristallen.

 

Wil je meer weten of heb je vragen over 1 van deze topics?  Stuur gerust een mailtje of zoek contact via een van onze sociale media platforms.

Sorteer op
© 2021 - 2024 Nature's Greatest Gift | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel