Sorteer op

Aquamarijn

Aquamarijn

 

Wil jij graag een Aquamarijn in jouw collectie? Bij Nature’s Greatest Gift ben je dan op het juiste adres. Hieronder wat leuke informatie!

Aquamarijn komt het meest voor in een licht blauwe bijna doorzichtige kleur. Ook komt Aquamarijn voor in donker blauwe kleuren en in een bijna groene kleur. Tegenwoordig wordt er ook veel synthetische “Aquamarijn” gemaakt. Doordat de steen man made in een korenbloem kleur te maken is, is hij erg populair geworden. Originele Aquamarijn wordt ook wel de zeewatersteen genoemd. De steen wordt neergezet als de steen van respect en vriendschap.

 

 

Werking

 

Mentaal is Aquamarijn erg geschikt voor het scheppen van orde in chaotische situaties. En staat ze voor de creatieve gedachten en het maken van een speels humeur. Aquamarijn maakt oprecht en eerlijk en kan angsten en fobieën helpen onderdrukken en in sommige gevallen zelfs oplossen. Ook de steen zorgen voor het nemen van verantwoordelijkheid, en het zelfredzaamheid aanwakkeren. Mensen met een kort lontje of mensen die snel geïrriteerd zijn kunnen baat hebben bij het dragen van Aquamarijn, omdat de steen kan helpen bij het verhogen van de tolerantie en het verlagen van snel geïrriteerde gevoelens. Fysiek wordt Aquamarijn geassocieerd met het oplossen van ontstekingen aan de bijholtes en bij het verminderen van verkoudheid. Ook zou Aquamarijn helpen bij diverse long ziektes zoals COPD, Bronchitis en Astma. De steen zou helpen bij jeuk en bij acne verminderen. En het verminderen van pijn en jeuk bij insecten beten.

 

Chakra’s en spiritueel

 

Aquamarijn hoort bij het 5e Keel chakra.

 

Sterrenbeelden: Tweelingen (22 mei t/m 21 juni) Weegschaal(  24 september t/m 23 oktober), Waterman (21 januari t/m 18 februari) en Vissen (19 februari t/m 20 maart).

 

Aquamarijn stabiliseert het lichaam, de ziel en de geest. Tevens kan ze goed helpen bij het verwerken van verlies van mensen en het oplossen van emoties. Mensen die zich niet thuis voelen in dit tijdperk of in deze wereld, kunnen erg veel baad hebben bij het dragen van deze steen. Aquamarijn geeft helderheid van zaken, en kan de spirituele groei positief beïnvloeden. Doordat de steen helderziendheid en intuïtie versterkt kan je de steen goed dragen tijdens Yoga of meditatie. En Tijdens magie kan het de ingevingen en intensiteit van visioenen versterken. 

 

Geschiedenis

 

Aquamarijn werd al circa 700 v.Chr.-500 n.Chr tijdens reizen over zee en rivieren gebruikt als amulet en als talisman. Schippers zouden geloven dat de Aquamarijn zou beschermen tegen een verdrinkingsdood, en hadden hierdoor graag een stukje Aquamarijn bij zich tijdens deze lange reizen. Zowel de Grieken als de Romeinen gebruikten Aquamarijn in sieraden en als amuletten en talismannen. In de middeleeuwen zou Aquamarijn werden gebruikt als een medicijn tegen oogklachten, en diverse lichamelijke pijntjes en ontstekingen.

Vindplaats: Aquamarijn wordt o.a. gevonden in Brazilië, Pakistan, Madagaskar en Zimbabwe.

 

 

Samenstelling

 

Samenstelling: Be3Al2 (SiO3) 6

Hardheid: 7,5-8

Dichtheid: 2,6

 

Persoonlijk

 

Zelf zie ik Aquamarijn als een rustgevende steen, je kunt er met je fantasie de zee en de hemelblauwe lucht in zien. En voorstellen dat je met je beentjes omhoog op het strand naar de zee kan kijken. Persoonlijk heb ik niet veel connectie met de steen, maar mijn vriend daarentegen wel. Hij is een vissen en vind Aquamarijn een erg rustgevende en sterk makende steen. Ik heb diverse kettingen aan hem gegeven als cadeau en deze draagt hij met plezier.

© 2021 - 2024 Nature's Greatest Gift | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel