Aragoniet

Aragoniet

 

Wil jij graag een Aragoniet in jouw collectie? Bij Nature ’s Greatest Gift ben je dan op het juiste adres. Hieronder wat leuke informatie!

Aragoniet is een redelijk zeldzaam soort kalksteen, en komt in het blauw ,geel en rood/bruin voor. Zuivere Aragoniet is geheel wit. Aragoniet is een kalksteen, dit maakt de steen erg broos en kan niet goed tegen water. De kleuren en samenstelling verschilt veel per kleur/soort Aragoniet. Rode Aragoniet ziet er uit als een hoekig roosje. En is heel mooi te gebruiken in sieraden en als decoratie.

 

Werking

 

Aragoniet werkt stabiliserend en kalmerend. Tevens wordt ze geassocieerd met een kritische blik naar jezelf werpen en een creatieve stroming creëren. Aragoniet is een goede steen voor in stressvolle situaties omdat ze stabiliserend werkt, en een kalmerend effect heeft. Bij ongeduldige mensen kan ze ook helpen bij de concentratie. En bij heftige emoties kan ze zorgen voor meer rust. Aragoniet heeft een kalmerende werking en kan een veilige basis bieden bij een te snelle spirituele of lichamelijke ontwikkeling en kan hierdoor uiterst van pas komen bij kinderen met groeipijn. Tevens versterkt Aragoniet het immuunsysteem en kan ontkrampend en verwarmend werken. Ook word ze geassocieerd met een verbeterde doorbloeding en het verminderen van zenuwen trekjes als gevolg van nervositeit en stress.

 

Chakra’s en spiritueel

 

Aragoniet hoort bij het 3e Zonnevlechtchakra en 7e kruinchakra .

Sterrenbeeld:  Steenbok (22 december t/m 20 januari), Ram (21 maart t/m 20 april), Kreeft(22 juni t/m 23 juli) , Leeuw (24 juli t/m 23 augustus), en Vissen (19 februari t/m 20 maart).

Spiritueel helpt Aragoniet je met het vinden van jouw plek hier op aarde. De steen zorgt er tevens voor dat jij je spiritueel beter kunt ontwikkelen. Ze helpt bij het vinden van taken die jij momenteel in je leven nodig hebt. Wanneer Aragoniet wordt gebruikt in de magie kan ze helpen bij het opschonen van de chakra’s en kan helpen bij het verhogen van tolerantie en geduld. Aragoniet kan goed worden verwerkt in elixers. S ’nachts kan de steen helpen bij het vechten tegen rusteloosheid.

 

Geschiedenis

 

Aragoniet werd in 1788 als mineraal herkent. Hierdoor is ze vernoemd naar het stadje Molina de Aragón (Spanje)  waar de Duitse Abrahan Gottlieb Werner het mineraal onderzocht heeft. In Slowakije is in 1954 een grot gevonden vol met Aragoniet, de wanden van deze grot zijn bedekt met witte kristallen. Aragoniet is dus nog niet zo heel erg lang bekend.’

 

Vindplaats: Aragoniet wordt o.a. gevonden in Spanje, Frankrijk, Italië, Roemenië en Oostenrijk.

 

 

 

Samenstelling

 

Samenstelling: CaCO3

Hardheid: 3,5-4

Dichtheid: 3

Aragoniet is hierdoor een goed bewerkbare steen en is hierdoor in allerlei vormen en maten te verkrijgen, bijvoorbeeld als eierdopje, asbak, ei, bol of vaas.

 

 

Persoonlijk

 

Aragoniet geeft mij een heel indrukwekkend beeld. Het mineraal is heel boeiend omdat ze diverse uitsteeksels heeft en in een diep rood oranje kleur als roosje groeit. Aragoniet in blauwe vorm geeft me een erg rustgevende indruk. Het lijkt dan enorm op de zee met het zand en ook als koraal welke diep onder in de zee groeit. Een erg indrukwekkend mineraal.

 

Wil je meer weten over deze steen, of heb je vragen of opmerkingen? Stuur gerust een mailtje via de contact pagina.

Sorteer op
© 2021 - 2024 Nature's Greatest Gift | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel