Celestien

 

 

Wil jij graag een Celestien in jouw collectie? Bij Nature’s Greatest Gift ben je dan op het juiste adres. Hieronder wat leuke informatie!

 

Celestien kan in diverse kleuren voorkomen, de blauwe kleur is misschien wel het meest bekend. Celestien kan in de kleuren, wit, kleurloos, geel. Oranje of heel zeldzaam in rood of groen voorkomen.

De meeste Celestien word gevonden in Marokko of in Madagaskar omdat de stenen uit die regio de meest helderblauwe kleuren hebben. De naam Celestien komt vanuit ons buurland Duitsland, en is vernoemd naar de helderblauwe hemel.

 

 

Werking

 

Celestien kan je helpen met gefocust zijn en blijven. Wanneer je moeite hebt met taal en schrijven of met dyslexie kan ze ook helpen om beter na te denken en makkelijker uit je woorden te kunnen komen. De steen heeft een kalmerend effect en heeft een rustige energie. Celestien kan je helpen met het verminderen van angsten voor het onbekende, en kan spanningen verminderen of zelfs helemaal laten verdwijnen. Daarbij is fysiek gezien de Celestien goed voor oog en oor problemen, en kan ze helpen bij botbreuken. Ook bij schaafwonden, problemen met wonden of na kleine ingrepen (operaties). Voor vrouwen is een Celestien dragen tijdens de menstruatie erg geschikt om problemen te verminderen, en kan kramen aanzienlijk verminderen. Celestien kan ook goed helpen bij mensen met ADHD, en bij nerveuse spanningen of buikpijn wegens spanning. Omdat Celestien inwerkt op het 5e keel chakra kan hij goed helpen bij verkoudheid en griep klachten.

 

Chakra’s en Spiritueel

 

Celestien werkt in op alle chakra’s, maar het meeste op het 5e keelchakra, het 6e voorhoofd chakra en het 7e kruinchakra.

Sterrenbeelden: tweelingen (22 mei t/m 21 juni)

 

Celestien leert je om vertrouwen te hebben in jezelf, en kan je goed helpen met je spirituele ontwikkeling omdat celestien je helpt om je derde oog te openen of te leren gebruiken. Omdat ze ook goed inwerkt op het kruin chakra kan Celestien je helpen om astraal reizen te leren. Celestien kan je helpen om contact te zoeken met engelen en met spirit guides. Tijdens meditaties is Celestien zeer geschikt om te gebruiken doordat Celestien een portal kan creëren van hier naar het hiernamaals. Dit kun je op verschillende manieren proberen. Je kunt Celestien bijvoorbeeld samen met een zwart geverfde spiegel en met een Angeliet neerzetten en hierop diep in mediteren. Je kunt je onderbewuste laten werken door lang in de spiegel te staren en proberen niet te letten op de gedachtes die in je hoofd omgaan. Celestien is hier een uiterst geschikte steensoort voor.

 

 

 

Geschiedenis

 

Celestien is ongeveer 65 miljoen jaar geleden gevormd in afzettingsgesteente. De Romeinen waren ook al bekend met de Celestien, zij gebruikte de steen als talisman en amulet. Net als tegenwoordig gedaan wordt. In China werd de Celestien gebruikt bij het maken van vuurwerk, zij ondervonden dat door de steen te verpoederen er mooie rode vlammen ontstonden.

De Celestien heeft sinds de 18e eeuw zijn naam gekregen door een Duitse scheikundige. De naam is afgeleid van het griekse woord coelestis wat hemels betekent. Tegenwoordig wordt Celestien veel gebruikt in de staal industrie om staal harder te krijgen.

 

Vindplaats:  Celestien wordt onder andere gevonden in Madagascar, China, Bolivia, de Verenigde Staten, Australië, Engeland, Oostenrijk en veel in Zuid-Afrika.

 

Samenstelling

 

Samenstelling: SrSO4 + Ba, CA (+au, k)

Hardheid: 3 - 3,5

Dichtheid: 4

Glans: Glasglans, en vetglans.

 

Persoonlijk

 

Celestien vind ik zelf een heel bijzondere steen, de hemel blauwe kleuren zijn enorm prachtig om naar te kijken en de intense glans vind ik ook erg mooi. Een mooie cluster staat overal goed bij. En Celestien is een uitstekende steen om te gebruiken tijdens astraal reizen en diverse soorten meditaties. Ook in sieraden vind ik de steen erg mooi. Voor meditatie gebruik ik hem zeker.

 

Wil jij meer weten over diverse stenen? Of heb  je vragen? Stehttps://www.naturesgreatestgift.nl/c-6117091/contact/l ze gerust via onze contact formulieren of via de diverse social media platforms.

Sorteer op
© 2021 - 2023 Nature's Greatest Gift | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel