Citrien

 

 

Wil jij graag een Citrien voor jouw collectie? Bij Nature’s Greatest Gift ben je dan op het juiste adres. Hieronder wat leuke informatie!

 

Citrien is een bijzonder gewilde steen, de kleuren variëren van wit-geel tot oranje-bruin tot donker bijna zwart. De steen behoord tot de macrokristallijne kwarts familie. Citrien wordt vaak verkocht in punten en geslepen punten. Ook heb je vaak Smokey Citrien die wordt verkocht als Citrien, echter is dit rook kwarts samen met Citrien en heeft hierdoor ook beide werkingen in zich. Citrien is een steen die erg vaak wordt nagemaakt door bijvoorbeeld Amethist te verhitten, hierdoor krijgt het de Oranje kleur en kan er meer worden gevraagd voor een stukje.

 

Werking

 

Citrien helpt de creativiteit te laten bewegen, en kan introverte mensen extravert maken. Citrien kan helpen bij mensen met weinig zelfvertrouwen, en kan faalangst aanzienlijk verminderen. Citrien kan er ook voor zorgen dat je creatiever word en je meer durft te doen in plaats van je verschuild achter een grote opgezette muur.

Wanneer je snel teleurgesteld bent in jezelf of je omgeving of in bepaalde gebeurtenissen in je leven, kan de steen goed helpen om dit makkelijker te verwerken. Daarbij kan ze je helpen met het los laten van angsten en faal gevoelens die hierbij komen kijken. Citrien kan erg goed helpen bij problemen bij de spijsvertering en kan helpen om je lever en bloed te ontgiften. Draag Citrien in een hanger om je nek om problemen met je immuun stelsel te kunnen verminderen, en bij suikerziekte kan het helpen om Citrien water te drinken voor elke maaltijd.

 

Chakra’s en spiritueel

 

Citrien werkt goed in op het 3e zonnevlecht chakra, en op het 7e kruin chakra.

Sterrenbeelden:  Tweelingen (22 mei t/m 21 juni) en Leeuw (24 juli t/m 23 augustus)

Citrien is een uitstekende steen om te gebruiken in je deity werk. Doordat de steen goed inwerkt op het 3e chakra en hierdoor ook helpt bij complete lichamelijke ontspanning is het ook een uitstekende steen om te gebruiken tijdens meditaties en tijdens het leggen van divinaties. Citrien kan helpen bij het oplossen van depressies en kan je weer vrolijk en actief maken. Doordat Citrien je goed helpt met je angsten onder ogen zien is het een uitstekende steen voor shadow work en kan goed gebruikt worden om te offeren of om te dragen tijdens magisch werk. Door de steen leer je goed kijken naar jezelf en ook naar je falen en leer je er op een positieve manier mee om te gaan. Wat positief werkt binnen de magie.

 

Geschiedenis

 

De oud Grieken gerbuikten de steen al tussen 300 en 150 v chr in sieraden, hiervan zijn ook meerder stukken gevonden. Echter vanaf de Romeinse tijd werd de Citrien gezien als een onderdeel van de zon. Zij dachten dat wanneer ze een stukje in de zon hielden, de steen een deel van de zon absorbeerde en dat zij hierdoor altijd een lichtje in de duisternis bij zich hadden. De Citrien is ook vaak terug gevonden in de klederdracht van Romeinen, bijvoorbeeld in hun harnas. De naam Citrien komt uit Europa. De steen is ook vernoemd wegens zijn kleur en de citroen.

In Schotland werd de Citrien het meest in producten verwerkt, er zijn diverse zwaarden en dolken gevonden met hierin een Citrien verwerkt.

Zelfs meerdere mensen van het koningshuis worden regelmatig gezien met een Citrien stukje in hun sieraden.

 

Vindplaats: Brazilië

 

 

Samenstelling

 

Samenstelling: SiO2

Hardheid: 7

Dichtheid: 2,6

Glans: glasglans

 

 

Persoonlijk

 

Citrien staat op nummer 2 van mijn favoriete lijstje. De steen trekt mij enorm aan en is daadwerkelijk prachtig om te zien. Ik kan met veel passie werken met de steen. Ik heb er momenteel 1 in mijn bezit, waar ik de woeste zee en lucht in kan zien. Deze Citrien staat op mijn deity altaar in mijn slaapkamer en hier kijk ik vaak met verwondering naar. Zelf vind ik Citrien een erg sterke krachtige steen die goed bij magie past. Het kan je magie erg versterken en je de kracht geven om ingewikkelde spreuken af te krijgen. Hierdoor staat ze dan ook op nummer 2 van mijn favoriete lijstje.

 

Heb je meer vragen of opmerkingen? Wil je meer weten over stenen en magie? Stuur gerust een mailtje via onze contact pagina.

Sorteer op
© 2021 - 2024 Nature's Greatest Gift | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel