Versteend hout

 

Wil jij graag een Versteend hout stuk voor in jouw collectie? Bij Nature’s Greatest Gift ben je dan op het juiste adres. Hieronder wat leuke informatie!

Versteend hout is een stuk hout, waarbij alle organische delen zijn vervangen door mineralen. Het stuk hout is in duizenden/miljoenen jaren een fossiel geworden. Na het sterven van de boom zijn alle vormen en organismen in het hout veranderd in meestal kwarts, chalcedoon, jaspis en opaal. Versteend hout bevat vaak de kleuren, zwart, bruin, geel, oranje, rood en heel soms blauw of groen. Vaak wordt versteend hout ook houtsteen genoemd. Maar eigenlijk is dit geen correcte benaming aangezien het een fossiel/mineraal is geworden.

 

Werking

 

Versteend hout kan je helpen bij het stimuleren van de fantasie, en de creativiteit. Ze kan helpen in een stressvolle periode wanneer je meer gekalmeerd moet worden. Tevens kan ze helpen de focus en concentratie te vergroten en kan ze helpen dwang gedachten te verminderen. Door versteend hout bij je te dragen kan ze helpen met het verminderen van heimwee.

 

 

Chakra’s en spiritueel

 

Versteend hout werkt het beste in op het 1e basis chakra. Maar kan assisteren bij allemaal.

Sterrenbeelden: Waterman (21 januari t/m 18 februari)

 

Spiritueel is Versteend hout erg divers te gebruiken. Het mineraal kan je helpen meer verbonden te voelen met moeder natuur/ moeder aarde. Doordat ze eeuwen lang in de grond is geweest heeft ze alle aard trillingen goed op kunnen nemen. Hierdoor is het een erg geschikt fossiel/mineraal om tijdreizen mee te oefenen, aardmagie mee te praktiseren. Of astraal reizen te oefenen. Tevens heeft ze een troostend effect. En kan je meer welkom en geborgen laten voelen. Ze kan de sfeer aangenaam verbeteren.

 

 

Geschiedenis

 

Versteend hout is ontstaan omdat er door modder, klei, zand of lava een laag is gekomen over bomen, deze laag heeft ervoor gezorgd dat er geen zuurstof meer bij de boom kon komen. En deze hierdoor is gestorven. Doordat er geen zuurstof bij kon komen is de boom niet vergaan, maar omgezet in mineralen. Dit proces duurt duizenden jaren. Door het gehele proces is de boom nog erg goed bewaard gebleven. Je zou nog steeds alle jaar ringen en beestjes die in de boom hebben gezeten kunnen zien.

 

 

 

Samenstelling

 

Samenstelling: wisselend maar vaak SiO2 + C, Fe, K, Na, O, OH, F, Cl

Hardheid: 7

Dichtheid: 2,6

Glans: mat, ruw, wanneer gepolijst glasglans.

 

 

Persoonlijk

 

Versteend hout is een heel bijzonder stuk om mee te werken. Het mineraal kan zorgen dat je beter in je vel zit en jezelf beter kan concentreren tijdens rituelen. Zelf heb ik er nog niet mee kunnen werken. Dit wil ik wel graag gaan doen. Ik vind Versteend hout prachtig, de kleuren, en het feit dat het ooit een boom is geweest en alle eeuwen mee heeft geleefd en heeft meegemaakt vind ik erg bijzonder om te weten. Het gevoel is ook heel bijzonder. De energie is heel zacht, maar zeer aanwezig.

 

Wat vind jij van versteend hout, heb je vragen of opmerkingen? Stuur gerust een berichtje via de contact pagina.

Sorteer op
© 2021 - 2024 Nature's Greatest Gift | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel