Tijgeroog Soorten

 

 

Wil jij graag een Tijgeroog voor in jouw collectie? Bij Nature’s Greatest Gift ben je dan op het juiste adres. Hieronder wat leuke informatie!

Tijgeroog is een hele bijzondere steen, de kleuren kunnen variëren van bruin tot goud achtig, de meest bekende variant is de bruine Tijgeroog, met het wel bekende kattenoog effect. Ook bestaat er een rode soort Tijgeroog, welke eigenlijk Stierenoog word genoemd.  En de soort Tijger-ijzer, dit is een combinatie van Hematiet, Tijgeroog en Jaspis. Door de Tijgeroog te bewegen komt er een heel mooi glans effect op de steen, dit is erg interessant voor kinderen.

 

 

Werking

 

Tijgeroog vergroot de concentratie, en geeft tevens geestelijke bescherming. Tevens kan ze helpen met het verbeteren van het rationeel denken en het inzien van gedragspatronen van mensen. De steen maakt daadkrachtig en helpt om de juiste beslissingen te kunnen maken. Tijgeroog is dé steen om te gebruiken tijdens examens, studies en het leren hiervan. Doordat de steen je helpt met concentreren is het de ideale steen om te gebruiken als hanger. De steen kan helpen bij het zelfvertrouwen, en kan angsten en fobieën helpen te verminderen. Doordat de steen je helpt bij meer zelfvertrouwen krijgen en de angst om gepest te worden helpt verminderen, is de steen uiterst geschikt voor kinderen die op school gepest worden, en net even dat zetje nodig hebben om voor zichzelf op te kunnen komen. Fysiek helpt de steen bij alle darm problemen, en kan enorm helpen bij het verbeteren van de doorbloeding. Hierdoor is ze ook geschikt om te dragen tijdens menstruaties. De steen kan door zijn ijzer helpen bij diverse gezondheidsklachten zoals verkoudheid en of keelpijn. En werkt goed in op de stofwisseling.

 

Chakra’s en spiritueel

 

Tijgeroog werkt het beste in op het 3e Zonnevlecht chakra. Maar ook op het 1e Basis chakra, en het 2e heiligbeen chakra.

Sterrenbeelden: Tweelingen ( 22 mei t/m 21 juni) en Leeuw (24 juli t/m 23 augustus)

 

Spiritueel is de Tijgeroog een zeer geschikte steen, door de bevatting van ijzer is ze erg sterk en geleid ze goed. De steen kan je helpen bij het vergroten van de spiritualiteit. En doordat ze helpt bij het vergroten van het ego, maakt ze je zelf bewuster en minder verlegen op spiritueel gebied. Hierdoor is ze erg geschikt voor shadow work. Ze verhoogd de intuïtie, en al je spirituele zintuigen. De steen is erg geschikt als je minder zelfvertrouwen hebt, of je niet bepaalde kanten in de magie op durft. Ze kan je helpen geaard te blijven en net even wat meer te durven. Tevens geeft ze bescherming aan je ziel. En is ze uiterst geschikt tijdens meditaties en Yoga. Daarbij heeft Tijgeroog een beschermende werking in het huis, en is erg geschikt om beschermings pouches van te maken en deze bij de deuren of ramen te hangen tegen inbrekers of mensen die kwaad willen.

 

 

 

Geschiedenis

 

 

Tijgeroog is al jaren een erg populaire steen, ook onder kinderen. De oud Grieken kenden de Tijgeroog als een steen die je kon helpen bij het krijgen van een beter humeur. De steen zou je kunnen beschermen tegen negatieve mensen. Ook in de middeleeuwen werd de steen erg gewaardeerd door de mooie kleuren die ze bevat. Zij zagen het als een amulet tegen duistere magie.

 

Samenstelling

 

Samenstelling: SiO2

Hardheid: 7

Dichtheid: 2,6

Glans: glasglans en vetglans.

 

 

Persoonlijk

 

Tijgeroog was een steen die ik als kind al erg mooi vond. Van mijn suiker tante kreeg ik vroeger elke zoveel keer een steen, en ik had een super mooie Tijgeroog gekregen in de vorm van een dieren been. Deze heb ik maandenlang gedragen en kan ik mij nog steeds zo goed herinneren. Ik was een erg gepest kind en had totaal geen zelfvertrouwen, dit heb ik meegenomen in mijn “volwassenheid’ hierom draag ik vaak nog een Tijgeroogje als ik dit nodig vind. Ook vind ik de kleuren enorm mooi, en heb ik meerdere kettingen hiervan. In de magie is ze ook erg geschikt en gebruik ik haar vaak om net even wat meer intuïtie te krijgen als dit nodig is.

 

Heb je vragen of opmerkingen over deze Tijgeroog? stuur gerust een mailtje via de contact pagina.

Sorteer op
© 2021 - 2024 Nature's Greatest Gift | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel