Satijnspaad (seleniet)

 

Wil jij graag een Satijnspaad voor in jouw collectie? Bij Nature’s Greatest Gift ben je dan op het juiste adres. Hieronder wat leuke informatie!

Satijnspaad is een witte gipskristal soort, ze staat voornamelijk bekend als engelensteen, en kan doorzichtige tot parelmoer achtige kleuren bevatten. De verwarring tussen Seleniet en Satijnspaad is een onder steen kenners actieve discussie. Omdat er meerdere gips soorten zijn zoals Woestijnroos en vissenstaart seleniet. Blijft het een bijzonder kristal.

 

Werking

 

Satijnspaad/Seleniet is een erg bijzonder kristal. Ze werkt Beschermend en intuïtie verhogend, ze kan je helpen met het contact leggen met engelen en spirit guides. Ze heeft een enorm reinigende werking en wordt vaak in bakjes of plaatjes geslepen. Hiermee kan je stenen opladen. Het kristal verhoogd je lichamelijke trillingen. En kan emotionele verstoordheid wegnemen, en kan je helpen om weer vrolijk te worden. Satijnspaad kan helpen bij het verbeteren van de vruchtbaarheid, en kan hormonale schommelingen verminderen. Daarbij kan Satijnspaad helpen bij afvallen bij mensen die bijvoorbeeld schildklier problemen hebben of spijsverteringstoornissen. Tevens kan ze helpen de vermoeidheid te verminderen.

 

Chakra’s en spiritueel

 

Satijnspaad werkt het beste in op het 7e kruin chakra. Maar eigenlijk op allemaal.

Sterrenbeelden: Stier (  21 april t/m 21 mei)

 

Spiritueel is een Satijnspaad kristal wel één van de must have stenen, je kunt zoveel kanten op met het kristal dat je in de magie er eigenlijk wel eentje moet hebben. De steen kan je helpen met je intuïtie en bij het contact leggen met jou spirit guides, deity’s of voorouders/engelen. Ze kan je tevens helpen met het versterken van je magie, en kan enorm geschikt zijn als offer bakje voor kruiden of stenen. Door veel te werken met Satijnspaad kun je de intuïtie versterken en kun je de 6 spirituele zintuigen prikkelen en versterken. Tijdens yoga kan Satijnspaad je helpen om rustiger te worden en meer open te staan voor boodschappen van engelen. En kan ze je helpen beter te concentreren en te ontspannen. Tijdens meditaties kan ze je helpen om naar diverse dementie te kunnen reizen, en contact te leggen met vorig levens en andere tijden.

 

 

Geschiedenis

 

Satijnspaad is een gips soort, en is hierdoor eigenlijk in alle eeuwen een geliefd kristal soort geweest. De oud Egyptenaren gebruikte het kristal in de bouw. Dit versterkte tevens het contact met goden. De geschiedenis van Satijnspaad is erg ver gegaan, in diverse landen gebruikte ze het kristal in de bouw, als bijvoorbeeld glas of in buren. Ook is er bekend dat er medicijnen werden gemaakt van Satijnspaad voor de vrouwelijke geslachtsorganen, en in diverse sieraden.

Vindplaats: Verenigde Staten, Mexico, Rusland, Duitsland en Frankrijk.

 

Samenstelling

 

Samenstelling: CaSO4 2H2O

Hardheid: 2

Dichtheid: 2,3

Glans: vet glans, dof.

 

Let op! Ruwe Satijnspaad kan scherp zijn en kan splinters veroorzaken onder de huid, en kan oplossen in water. Tevens door de hardheid is ze erg breekbaar.

 

Persoonlijk

 

Satijnspaad is voor mij een van de handigste kristallen. Ik gebruik haar vaak als offer schaal op mijn deity altaar. En heb meerdere bakjes en plaatjes. Als kristal grid is ze ook erg effectief. En op foto’s vind ik haar erg mooi. Seleniet is minder geschikt voor elixers en voor in water doordat ze oplost. Maar kan heel goed worden gegrind en in muurverf worden gedaan om jouw magie kamer spiritueler te maken. Satijnspaad is een erg zachte steen en heeft ook een erg zachte energie en kan hierdoor ook in een kinder kamer worden gelegd. Kinderen vinden het kristal vaak erg mooi en interessant.

 

Wat doet Satijnspaad voor jou? Heb je opmerkingen of vragen, stuur gerust een mailtje via de contact pagina.

Sorteer op
© 2021 - 2024 Nature's Greatest Gift | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel