Persoonlijke magie

Gepubliceerd op 10-02-2022 om 17:43

 

Magie is heel persoonlijk. Elke magiër/heks/wizard heeft een eigen manier van magie beoefenen. Een eigen gevoel, een eigen idee. Daarom kun je nooit zo zijn of zo praktiseren als een ander doet. Dat is een heel belangrijk punt om over na te denken, wanneer je aan magie begint.

 

                                          @Foto van Artem Maltsev 

 

 

Magie op zich

 

Magie is een erg beladen woord in de Westerse wereld. Mensen vinden het raar of vinden het al gauw nep. Veel gelovige mensen zien het als het aanbidden van de duivel. Of mensen denken gelijk aan zwarte magie of voodoo.

 

Daarbij snappen mensen vaak niet wat magie inhoud of wat het doet. Hierdoor zitten er veel heksen in de kast en durven niet ervoor uit te komen. Dat is erg jammer. Aangezien het praktiseren van magie al eeuwen word gedaan.

 

Zelfs de huidige feesten, zoals kerst zijn feesten door de Pagans gecreëerd. De Vikingen namen heksen mee op reis voor bescherming en als medicijn mannen/vrouwen. En in diverse culturen is magie praktiseren zelfs één van de normaalste zaken.

 

Daarbij denken veel mensen ook vaak aan de heksen jacht, waar nog erg vaak naar terug gerefereerd wordt. Deze afschuwelijke gebeurtenis mag nooit vergeten worden. Zelfs in Nederland hebben wij nog stempels ervan. Zoals in Leiden (Zuid Holland) de waag, midden in de stad.

 

 

 

Maar wat is magie nou eigenlijk? En wat kun je ermee doen.

 

Magie is het manifesteren, of het zetten van een intentie (idee, wens, gedachte) naar jouw hand. Je wilt bijvoorbeeld dat je kindje beschermd is. Omdat je je voortdurend zorgen maakt over hem/haar. Door een Sigil of een bescherming spreuk uit te voeren, voel jij of je kindje zich meer op zijn of haar gemak.

Of je wilt meer zelf vertrouwen en doet hiervoor een klein ritueeltje, of misschien maak je je eigen ritueel, die je elke ochtend voor de spiegel uitvoert. Ook is het uitblazen van een kaarsje op een verjaardag taart, en een wens doen een vorm van magie. Magie is eigenlijk overal te vinden. En doen zelfs ongelovige mensen hier (onbewust) aan.

Magie is eigenlijk het omzetten van een wens of idee in iets wat uit komt. Je wilt iets en je creëert dit door energie te gebruiken. En hierbij de krachten van mens, natuur, organismen, elementen of entiteiten in te zetten en te creëren wat jij wenst.

 

Spreuken zijn kleine ritueeltjes die je schrijft of vind in een boek en die je uitvoert. Vaak heb je hier diverse elementen (vuur, water, lucht, aarde) voor nodig: een blaadje, een kaars, diverse kruiden, schaaltjes, athame’s, een bolime, bel, vijzel en stamper, edelstenen, oliën, divinatie middelen of flesjes of potjes. Zo kun je de gewenste spreuk uitvoeren en hierna kijken of en wanneer de wens uitkomt.

 

 

Stromingen

 

Binnen de magie heb je diverse stromingen. Elke stroming heeft een andere manier van praktiseren en hierbij horen diverse geloofsovertuigingen en andere rituelen. Sommige mensen zitten graag in een coven (groep met meerdere magiërs) of praktiseren graag alleen. Er zijn heel veel stromingen binnen de magie, denk bijvoorbeeld aan de Druïden, Wiccans, Winti, Voodoo, Hoodoo,

Ook bestaan er diverse benamingen binnen de magie, zoals bijvoorbeeld een witte heks, zwarte heks, keuken heks, groene heks, kruiden heks, natuur heks, edelstenen heks, necromantie heks etc.

 

Ook binnen bepaalde geloven wordt er gewerkt met diverse goden, zo heb je ook christelijke heksen of katholieke heksen, zij gebruiken god of Jezus in zijn of haar geloof.

 

 

 

Culturen en magie

 

In vele culturen is magie iets heel normaals. Zoals bij de indianen, Afrikanen, Surinaamse gemeenschap, Mexicaanse gemeenschap.

Hier is magie een onderdeel van de opvoeding en hebben zij verschillende dingen die zij doen. In de Surinaamse gemeenschap (Winti) is het bijvoorbeeld heel normaal om het huis uit te roken, met een speciaal soort kruiden, dit wordt ook wel Smoko Osso genoemd.

 

Dit wordt vaak gedaan wanneer iemand een nieuw huis heeft gekocht, of er rare dingen gebeuren in het huis. Ook hebben zij diverse attributen in huis of bij de voordeur hangen. Zij geloven dan dat mensen met kwade bedoelingen niet de drempel over komen.

 

Magiër worden

 

Magie/hekserij is een heel mooi geloof, cultuur, praktisering. Veel mensen vinden het erg interessant, maar zijn er bang voor of durven zich er niet in te verdiepen. Magiër zijn of worden is veel werk. Een leven vol leren, lezen, kopen en doen. Je kunt het zo goedkoop maken als je wilt, maar ook zo duur als je zou willen. Tegenwoordig door de modernisering is er veel online te vinden. Maar pas op met wat je leest en wat je doet. Kijk met je eigen visie en ideeën ernaar en denk goed na voor je iets doet. Zoek hulp als beginnend heks, zoek gelijk gestemde. Of websites waar je je vragen kunt stellen of in de leer kunt. Helaas is niet iedereen binnen de hekserij even lief en goed gezind.

 

 

Wil je meer weten over een bepaalde spreuk of een ritueel. Wil je een ritueel voor je geschreven hebben of praten met iemand? Je mag mij altijd berichten en vragen stellen!

© 2021 - 2023 Nature's Greatest Gift | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel