Divinatie Soorten

Gepubliceerd op 10 februari 2022 om 15.30

 

 

Divinatie is een eeuwen oude manier om contact te leggen met goden, entiteiten, het universum, en je onderbewust zijnde. Eeuwen geleden werd er al aan divinatie gedaan, hoelang geleden is niet helemaal duidelijk. In ieder geval bestaat het al duizenden jaren. Divineren (meervoud van divinatie) is in diverse stromingen en geloven actief. Er bestaan heel veel manieren om te divineren. De meest bekende en actieve manieren zal ik hieronder globaal bespreken en uitleggen. Ik zal de komende tijd alle divinatie soorten in diepte uit leggen in andere blogs om deze blog niet te lang te maken.

 

 

Soorten Divinatie

 

 1. Tarot
 2. Orakels
 3. Runen
 4. Pendelen
 5. Wichelroeden
 6. Ouija
 7. Bone casting
 8. Charm casting
 9. Munt casting
 10. Raven coin orakle
 11. Thee blad lezen

 

Tarot

 

Tarot is misschien de meest bekende divinatie soort. Tarot is een divinatie middel met kaarten. Meestal zitten er 78 kaarten in een deck. En hierin heb je dan een grote arcana en een kleine arcana. De grote arcana zijn de meest bekende kaarten. Zoals de magier en de hoge priesteres. De kleine arcana bestaat meestal uit 56 kaarten. Er zijn heel veel diverse soorten tarot kaarten. Waaronder de meest bekende Rider waite, Lenormand, Crowley, la papesse etc. Tarot kaarten komen in Europa vanaf 1400 ongeveer voor. Tarot is een manier van divineren voor meer gevorderde leggers, wegens de kennis die vereist is per kaart.

 

 

 

Orakels

 

Een orakel is een soort familie lid van de tarot kaarten. Het zijn vaak erg mooi geïllustreerde kaarten, vaak iets breder en groter dan een tarot kaart. Orakel kaarten zijn er in heel veel uitgaves. Van wicca tot fairy, van natuur tot zwart.  En kan voor diverse doeleinden gebruikt worden. Orakelen is een manier om een simpel en snel antwoord te krijgen. Door de kaarten te schudden met jou intentie (gedachte/vraag) kun je 1 of meer kaarten uit het deck pakken en antwoord op jou vraag krijgen. Orakelen is een perfecte manier om te leren divineren voor beginners.

 

 

 

Runen

 

Runen is het oudst bekende schrift van de oud Germaanse volkeren van Noord Europa, Scandinavië, IJsland, en Groot Brittannië. En is al vanaf de 2e eeuw bekend. Er zouden oorspronkelijk 24 letter tekens in het runen alfabet zitten. Tegenwoordig kunnen die oplopen tot 33 tekens. Het runen alfabet word vaak geschreven of geverfd op edelstenen, stukken geslepen bot, stenen, boom, of andere soorten materiaal. Elke Rune heeft een andere betekenis en een magische kracht. Door de Runen te schudden tussen de handen of in een zakje en er vervolgens een aantal blindelings te gooien of te pakken. Kun je inzichten krijgen in welk pad je het beste kunt bewandelen. Of een antwoord op de gestelde vraag krijgen. Runen is een simpele manier van divineren, en is geschikt voor beginners. Zeker met oefen kaartjes of totaal pakketten.

 

 

Pendelen

 

Pendelen is misschien nog wel bekender dan Tarot. Een pendel is een materiaal (vaak edelsteen) aan een ketting of touw. Deze hou je tussen je duim en over de wijsvinger, doordat het stuk materiaal zwaarder is dan de ketting kan deze bewegen in diverse richtingen. De pendel kan rond draaien, van voor naar achter en van links naar rechts bewegen. Elke pendel geeft door een kleine vragen handeling aan wat antwoord voor welke beweging geld. Hier zal ik meer over in diepte gaan in een blog over pendelen. Pendelen is een simpele manier van divineren en erg geschikt voor beginners.

Een hulpmiddel voor pendelen kan ook een pendelmat zijn.

 

 

 

Wichelroede

 

Een wichelroede is een vaak van messing gemaakte “stok” met een los bewegend handvat. De wichelroede word ook gebruikt om water aders te vinden. Door de wichelroede in te wijden, en in beide handen een Roede te houden. Kun je diverse vragen stellen. De Roede kan aanwijzen waar een entiteit staat. En je kunt er makkelijk een ja of nee antwoord mee krijgen.

Doordat de roedes naar elkaar toe wijzen of over elkaar heen gaan (kruis vormen) zegt de roede “JA” en als de roedes naar buiten wijzen met beide punten langs de schouders zegt de roede “NEE”. Doordat beide roedes dezelfde kant op wijzen na het stellen van de vraag kun je erachter komen waar de entiteit zich bevind. Wichelroede is een simpele manier van divineren en geschikt voor beginners.

 

 

 

Ouija

 

Ouija misschien wel het meest bevreesde divinatie soort. Door de vele horror verhalen en horror films zijn de meeste mensen dit soort divinatie gaan vrezen. Dit is echter helemaal niet nodig. Wanneer je weet wat je doet, en bescherming “opzet” door een witte kaars boven je te zetten (lees: op kast of plank) en op deze kaars een bescherming sigil te plaatsen. Hierdoor ben je tijdens het divineren beschermd. Een Ouija bord heeft letters en vaak cijfers, plus een hallo en bye teken. Met een bordje met een rondje of glaasje in het midden, kun je zien welke letter of cijfer de entiteit bedoeld. Doordat het bordje over het ouijabord beweegt kun je communiceren met een aanwezige entiteit. Het belangrijke van het “spelen” met ouija is het afsluiten van. Dit dient hardop en duidelijk/onbevreesd te gebeuren. Om het portaal weer te sluiten. Ouija is een simpele manier van divineren. Maar vereist enige kennis en zekerheid.

 

 

 

Bone Casting

 

Bone casting is misschien wel een van de oudste manieren van divineren. Door diverse dieren botten in de hand te houden die allemaal een andere betekenis hebben, en te schudden, waarna je de botten op een mat of ondergrond gooit. Kun je een heel toekomst pad of vraag hierin zien. Ook is er een vorm van Bone casting waar je tussen de 3 tot 5 botten van gelijke lengte in de hand houd, hier een vraag tegen stelt. En vervolgens de botten op de ondergrond smijt. Wanneer de botten over elkaar liggen betekent dit een “JA” wanneer zij niet over elkaar liggen betekent dit een “NEE”. Het andere soort Bone casting, is met meerdere verschillende botten. Welke ieder een andere betekenis hebben. Bijvoorbeeld een Been bot voor wandelen, een vleugel bot voor reizen, etc. Doordat de botjes in een bepaalde volgorde liggen vanaf het “IK” botje kun je een toekomst pad hierin zien. Een divinatie soort die enige ervaring en oefening vereist.

 

 

 

Charm Casting

 

Charm casting is een redelijk bekende vorm van divineren. Charm Casting zegt het eigenlijk al. Met diverse bedels die ieder een andere betekenis hebben, kun je een toekomst pad zien. Iedere heks/helderziende etc, heeft zijn of haar eigen bedels bij elkaar gezocht, deze een betekenis gegeven. En zo kun je oefenen met divineren. De bedels kunnen heel erg verschillen van elkaar. Er kan bijvoorbeeld een vogeltje bij zitten voor reizen of verder gaan. Of een bloemetje voor groei in het leven. Een huisje voor stabiliteit. Een roos of hartje voor liefde. En een bedeltje wat de persoon in kwestie moet voorstellen. Charm Casting is een redelijk simpele manier van divineren en vereist maar enige oefening.

 

 

Munt Casting

 

Munt casting is een eeuwen oude vorm van divineren. Door diverse, of 1 munt te hebben, welke ieder een andere betekenis heeft. Kun je een vraag beantwoord krijgen. Door diverse munten (zoals het Raven orakel) set te schudden en te gooien/los te laten op een ondergrond kun je een toekomst pad zien. Ook bestaat er een munt waarop aan 1 kant een ja staat en op de andere kant een nee. Door de munt te tossen in de lucht en op te vangen, waarna op de bovenkant van de hand te leggen of te gooien in de lucht waarna je kijkt op welke kant de munt is gevallen. Of in een speciaal voor munt ontwikkelt bakje te spinnen, waarna de munt op een kant valt.  Kun je antwoord krijgen op de gestelde vraag. Deze vorm van divineren is zeer geschikt voor beginners.

 

 

 

Raven coin

 

Het raven coin orakel is een orakel die 20 jaar geleden is bedacht door een kennis van mij. Zij had een droom en zag een munten orakel en wilde deze creëren. Dit heeft zij een aantal jaar geleden dan ook gedaan. Het orakel set bestaat uit 13 munten welke ieder een andere kant heeft. Doordat de munten tussen de handen worden geschud en als het ware worden gesmeten op een ondergrond, kun je door de manier van liggen en kant van de munten zien wat het antwoord op de gestelde vraag is.  Dit orakel set is erg uniek en is de eerste in zijn soort. Het orakel is een mooi en simpel orakel wanneer je het orakel begrijpt. Hier is wel enige oefening en lezing voor nodig.

Het orakel set is tevens te koop bij ons.

 

 

Thee blad lezen

 

Thee blad lezen ken je misschien wel uit de diverse films of series, (bijvoorbeeld afl 1 van Outlander). Oude vrouwtjes die de toekomst kunnen zien vanuit een kopje. Dit soort van divineren is redelijk bekend en word vaak gepraktiseerd in diverse culturen. Er wordt een kopje thee of koffie gezet, waarna je het kopje leeg moet drinken. Wanneer het kopje leeg is dien je het kopje onderste boven op het schoteltje te zetten en even te wachten. Wanneer je het kopje oppakt, kun je zien wat de toekomst in petto heeft. Of wat het antwoord is op jou gestelde vraag. Doordat de theebladeren of koffiedik in een bepaalde manier naar beneden loopt, kun je er diverse vormen of personen/dieren in zien. Welke ieder een verhaal vertellen. Deze manier van divineren is goed voor beginners en ervaren personen. Doordat het de fantasie nodig heeft.

 

                  

Hier een foto van diverse divinatie soorten. Waaronder rune, 2 soorten tarot, orakel, pendel, en de raven coins. 


Er zijn meer soorten divinatie door de eeuwen heen ontwikkeld. Dit zijn de meest bekende soorten.

 

Heb je opmerkingen of vragen over een van de behandelde onderwerpen? Stuur gerust een mailtje via de contact pagina. 

© 2021 - 2024 Nature's Greatest Gift | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel