Aarden

Aarden

 

Gepubliceerd op 14-02-2022 om 17:01

 

Aarden wat is het en hoe doe je het? Waar is het belangrijk voor? Vragen die misschien iedereen wel eens gesteld heeft, hieronder ga ik uitleggen wat aarden precies is en hoe je het kunt doen.

 

Aarden is eigenlijk een ander woord voor gronden. In de spiritualiteit is aarden erg belangrijk. Door te aarden zorg je ervoor dat je met beide benen op de grond komt te staan. Je beter in het leven staat, meer aankan gedurende de dag. En tijdens magische rituelen goed met je gedachten erbij kunt blijven. Het zorgt ervoor dat je één bent met jezelf en met de natuur en alles om je heen.

                                                         Foto van Biel Morro

 

 

Chakra’s

 

In veel van de edelsteen beschrijvingen lees je over aarden. Het Wortelchakra wordt vaak geassocieerd met aarden. Dit komt doordat de basis behoefte om te overleven vanuit dit chakra komt.

De behoefte om veilig te zijn, thuis op straat of buiten in de natuur staat vaak op nummer 1. Bewust of onbewust. Wanneer je niet geaard bent of weinig kan aarden, kun je je vaker onzeker of onveilig voelen. En ga je voortdurend opzoek naar een plek of persoon waar je je geborgen of geaard voelt.

Door niet te aarden kun je je erg onveilig voelen, of minder contact met mensen om je heen willen of ervaren. Meer stress krijgen en sneller geïrriteerd raken.

Wanneer we dus praten over het Basis/wortel Chakra, is dit 1 van de belangrijkste punten hiervan.

 

 

Edelstenen

 

Diverse edelstenen kunnen helpen bij het Aarden. Zoals bijvoorbeeld Hematiet, Jaspis, Onyx, Pyriet, Zwarte Toermalijn.

Door te mediteren met Edelstenen kun je je aarden. Dit is erg handig voor als je niet vaak naar buiten kunt of het slecht weer is maar je wel wilt aarden.

 

 

Oefening meditatie met edelstenen:

 1. Ga rechtop zitten, op de bank, een stoel, kleermakerszit.
 2. Zet beide voeten plat op de grond (of beide handen)
 3. Ga ontspannen zitten.
 4. Doe je ogen dicht en concentreer je op je ademhaling. Voel hoe de lucht door je longen gaat en weer naar buiten gaat.
 5. Probeer je gedachten los te laten, probeer bij het aarden te blijven.
 6. Wanneer je voldoende ontspannen bent, pak 1 of 2 edelstenen en neem deze in de hand(en).Voel de steen in je hand drukken, terwijl je langzaam in en uit ademt.
 7. Stel je voor dat de steen al haar trillingen aan jou geeft. De energie word volledig opgenomen door jou lichaam. Doe dit zolang jij wilt. Met muziek of zonder. Wat je zelf als prettig ervaart.
 8. Wanneer het goed voelt om af te sluiten, leg de edelstenen neer. En open rustig de ogen. Beweeg even de schouders en benen en kom rustig weer op aarde.

 

 

Hoe voelde deze meditatie met edelstenen voor jou? Laat het weten via het contact formulier.

 

 

Aarding meditatie/mindfulness

 

Mediteren is iets heel natuurlijks, iets wat je misschien zelf vaak toepast. Of wanneer je niet in slaap kunt komen probeert. Meditatie kun je heel goed gebruiken om te aarden. Mediteren is een manier om de gedachten rustig te krijgen en met beide voeten op de grond te komen. Dit kan in het dagelijks leven erg van pas komen.

 

Een simpele meditatie oefening:

 

 1. Ga rechtop zitten met beide voeten op de grond(liefst in de natuur). Leg de armen ontspannen op de benen of naast het lichaam.
 2. Adem rustig in en uit, en sluit de ogen.
 3. Visualiseer dat de energie van de grond via de voeten langzaam omhoog komen, volg op deze manier het gehele lichaam, van de voeten naar de enkels, naar de knieën, de heupen, de buik, je borst, schouders, nek, hoofd.
 4. Voel hoe de lucht je longen in komt en door je lichaam heen gaat. Hoor je hartslag, de geluiden die je lichaam maakt.
 5. Blijf langzaam ademhalen en blijf de bovenste stappen herhalen, zolang jij dat wilt.
 6. Wanneer je klaar bent, Visualiseer je dat de energie van je hoofd weer naar beneden gaat en weer via de voeten terug de grond in gaat. Je ‘ontkoppelt’ je voeten van de grond en gaat langzaam weer bewegen. Je opent je ogen en komt weer langzaam bij besef.

 

 

Deze meditatie kun je altijd gebruiken. Niet alleen om te aarden maar ook voor andere toepassingen.

 

 

                                    

Foto Jordan Whit

 

Voor en nadelen

 

Aarden heeft diverse medische voordelen, maar ook nadelen.

 

Te weinig aarden kan leiden tot, Traagheid, luiheid, onveilig gevoel, slapeloosheid, obstipatie, vochtophopingen, ongeïnteresseerdheid, spirituele moeheid, 6e zintuig verlies.

 

Te veel aarden kan leiden tot, depressies, ontevredenheid, wispelturigheid, geen grenzen aan kunnen geven, en maag en darm klachten.

 

Tevens wordt aarden veel gebruikt tijdens therapie sessies, mindfulness lessen, school activiteiten, tijdens psychiatrische gesprekken met adolescenten en gevoelige kinderen. Veel artsen en psychiaters zien de toegevoegde waarde van Mediteren en aarden ook in, en passen het hierdoor graag toe. Met de tijd zie je op steeds meer plekken, diverse vormen van meditatie en mindfulness.

 

 

 

 

Heb opmerkingen, vragen of wil je jou ervaring delen? Neem gerust contact op met ons via de contact pagina.

 

 

© 2021 - 2024 Nature's Greatest Gift | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel