Malachiet

 

 

Wil jij graag een Malachiet voor in jouw collectie? Bij Nature’s Greatest Gift ben je dan op het juiste adres. Hieronder wat leuke informatie!

Malachiet is een heldergroen tot zwartgroen mineraal. De steen heeft vaak diverse ronde tekens of strepen en word tegenwoordig vaak nagemaakt door zijn populariteit. De werking van Malachiet is veelzijdig en voor veel diverse doeleinden geschikt. Malachiet is een mineraal die je kan helpen op spiritueel gebied en op lichamelijk gebied en is hierdoor een goede steen om in jou collectie te verwelkomen.

 

Werking

 

Malachiet helpt logischer nadenken en helpt je bij het analyseren van diverse situaties. Ze kan je reactie vermogen versneller en kan je helpen bij het vergroten van je vocabulaire. Malachiet is een steen die bekend staat om het helpen bij het beter begrijpen van dieren. En kan je helpen bij het oplossen van geblokkeerde energie stromen.

Malachiet kan je helpen met het tegengaan van nachtmerries en onverklaarbare angsten. Wanneer je trauma’s hebt kan ze helpen om deze met een goede zin tegenmoet te gaan en kan je helpen om emotionele genezing te vinden. De steen is hierdoor ook uiterst geschikt om te dragen wanneer je naar een EMDR behandeling gaat. Malachiet kan je helpen om negatieve emoties opzij te zetten.

Fysiek kan Malachiet je helpen om je hart en bloedsomloop te versterken. Daarbij kan ze helpen bij het verminderen van spataderen en aambeien. Wanneer je een blaas ontsteking hebt of een andere ontsteking in het lichaam, kan ze ook goed helpen bij het oplossen hiervan. Malachiet heeft een positieve werking op de vrouwelijke geslachtsorganen en op de baarmoeder, ze kan je helpen je hormoon huishouding te verbeteren en kan onregelmatige menstruaties verminderen. Bij seksuele problemen of problemen met het libido kan ze ook een handje helpen. Malachiet heeft tevens een ontgiftende werking en kan hierbij goed van pas komen bij mensen met Bronchitis of Astma of COPD.

 

Chakra’s en spiritueel

 

Malachiet werkt goed in op het 4e hart chakra en op het 3e navel chakra.

Sterrenbeelden: Waterman ( 21 januari t/m 18 februari), Weegschaal (24 september t/m 23 oktober), stier (21 april t/m 21 mei) en schorpioen (24 oktober t/m 22 november).

 

Spiritueel is Malachiet een hele goede steen om te gebruiken tijdens meditaties, en als je een kinderwens hebt om je hormoon huishouding te stabiliseren. Ook tijdens een traject voor fertiliteit is het een uiterst geschikte steen om te dragen als sieraad. Omdat Malachiet eigenlijk op alle chakra’s werkt kan ze goed helpen bij het spirituele werk en kan ze je ondersteunen waar nodig. Malachiet kan je helpen bij het ordenen en activeren van de chakra’s en kan je op magisch gebied helpen met het zelfstandig en verstandig spreuken uitvoeren en kan je helpen hierin vastgeroeste patronen te helpen doorbreken. Doordat Malachiet een giftige steen is is ze minder geschikt in bad, of in water. En is dit niet aan te raden, doe het sieraad dus te allen tijden af wanneer je gaat douchen. Wanneer je Malachiet ruw aanraakt kun je hierna beter de handen wassen.

 

Geschiedenis

 

Malachiet heeft een enorm grote geschiedenis, het oudst gevonden sieraad is 10.500 jaar oud. Deze is ooit gevonden in Noord Irak in de grotten van Shanidar. Malachiet is in Egypte toegewijd aan de koningin der goden genaamd Isis-Hathor. En zij werd de Dame van Malachiet genoemd.

In Egypte werd Malachiet een populair sieraad voor in talismannen en siervoorwerpen, door de indringende en bijzondere kleuren. Farao’s waren ook zot op de Steen.

De Grieken en Romeinen gebruikte Malachiet ook al, in deze tijd werden alle groene stenen toegewijd aan Venus de godin van de vruchtbaarheid en akkers. Zij geloofde ook dat Malachiet zou beschermen tegen heksen, en tovenarij. Al eeuwen word Malachiet ingezet tijdens zwangerschappen als amulet en wordt de steen gebruikt voor een snellere genezing na de bevalling.

In Indonesië wordt Malachiet tot de dag van vandaag gebruikt tegen epileptische aanvallen.

De geschiedenis van Malachiet gaat erg ver. Op Wikipedia kun je veel lezen hierover.

 

 

Vindplaats: Azië, China, India, Rusland, Australië, Mexico, Chili, Cuba, Zambia, Namibië, Duitsland, Slowakije, Hongarije, Roemenië, Engeland, Frankrijk, België.

 

Samenstelling

 

Samenstelling: Cu3(CO3)2(OH)2

Hardheid: 3,5 - 4

Dichtheid: 3,9 - 4

Glans: glasglans, zijdeglans, vetglans

 

 

 

Persoonlijk

 

Malachiet staat op nummer 4 van mijn favoriete lijstje, dit omdat het een hele sterke spirituele steen is, en zo enorm veelzijdig is. Je kunt de steen eigenlijk op alles in het leven toepassen. Malachiet is van nature zwaar door het ingesloten ijzer, en is hierdoor niet heel goedkoop, toch vind ik dat Malachiet tot de must have lijst behoord. Door mijn kinderwens draag ik de steen heel erg vaak om mijn nek in een kooi ketting. Ik krijg dagelijks complimenten en de vraag welke steen het is. De steen wordt vaak nep aangeboden, let goed op het gewicht en op de kleuren. Ik zal hier binnenkort een blog over schrijven. Malachiet is niet geschikt in Elixers, door de malachiet te eten of drinken kun je een koper vergiftiging krijgen, gebruik de malachiet niet voor kinderen, en niet in elixers of in water. Laat de Malachiet ook niet in contact komen met water.

 

Heb je vragen of opmerkingen of wil je jou verhaal delen? Stuur gerust een mailtje via de contact pagina.

Sorteer op
© 2021 - 2023 Nature's Greatest Gift | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel