Septarie

 

 

Wil jij graag een Septarie voor in jouw collectie? Bij Nature’s Greatest Gift ben je dan op het juiste adres. Hieronder wat leuke informatie!

Septarie is een steen met meerdere mineralen, vaak zit er in een stuk Septarie Pyriet, Siederiet of Markasiet. Septarie komt vaak voor in de kleuren, grijs, zwart, geel, bruin. Soms word Septarie ook wel drakensteen genoemd. Of de eieren die van Septarie worden gemaakt worden draken eieren genoemd. Septarie is te herkennen aan de verschillende kleuren vlakken. Je kunt het vergelijken met schubben of blokken. Septarie is erg geliefd onder mineraal liefhebbers, en wordt het meest in bollen, eieren, handstenen en sculpturen aangeboden.

 

 

Werking

 

Septarie kan je meer toegankelijker maken naar andere mensen, en kan een rustgevende en kalmerende werking hebben in stress. Tevens kan het mineraal helpen bij overspannenheid, of bij de lichamelijke en geestelijke gevolgen bij een burn-out. In stress situaties kan Septarie je helpen om relax te worden, en wat mindere te stressen. Septarie maakt daarbij zelfbewust. Ze kan tevens helpen bij een laag zelfbeeld, omdat ze traumatische ervaringen doet verminderen. Fysiek kan Septarie een hoop betekenen. Ze kan je helpen bij verwardheid, en vergeetachtigheid. Ze kan ondersteunen bij overspannenheid door fysieke problemen. En daarbij kan ze helpen bij brandend maagzuur. Ze kan helpen bij een beter werkend lichaam en organen.

 

 

 

 

Chakra’s en spiritueel

 

Septarie hoort bij het 1e basischakra. En kan ook goed inwerken op het 3e zonnevlecht chakra.

 

Sterrenbeelden: alle sterrenbeelden.

 

Spiritueel is Septarie erg geschikt voor aarde magie, omdat ze daadwerkelijk uit klei is vervaardigd. Hierom heeft ze een aardende werking en kan ervoor zorgen dat je met beide voeten op de grond blijft staan. Septarie kan je in contact brengen met moeder aarde, en kan de trillingen die ze heeft ontvangen doorgeven aan jou, waardoor jou aardse trillingen worden verhoogd. Hierdoor is ze erg geschikt voor elixers en spell flesjes om te aarden. Ook tijdens meditaties kan ze enorm van pas komen en helpen om het balans terug te kunnen vinden. Tijdens Yoga en dan vooral Yoga voor het basis chakra kan ze helpen om te aarden en rust te vinden in het hier en nu. Daarbij kan ze tevens helpen bij de zogenoemde draken magie. Omdat Septarie vaak als een drakenei wordt verkocht, en hier de benaming door heeft gekregen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Geschiedenis

 

Septarie is in noordwestelijk Europa gevonden. In een zogenaamde klei, deze klei word op  miljoen jaar oud geschat. Hierin wordt de Septarie gevonden. Ook in Nederland wordt dit soort klei gevonden, bijvoorbeeld in Twente en in de Achterhoek. Septarie is dus eigenlijk een heel bijzondere vorm van klei. En komt zelfs uit eigen land. Wanneer de Septarie daadwerkelijk gevonden is, is onduidelijk, hier is meerdere diverse informatie over te vinden.

 

 

 

Samenstelling

 

Samenstelling: Al4[(OH)8/Si4O10].nH2O + Ca, Fe, Mg (de klei) en CaCO3 + Fe, Mg (de calciet). Soms met FeS2 (pyriet of markasiet), Fe2CO3 + Ca (siederiet), CuFeS2 (chalcopyriet)

Hardheid: 3

Dichtheid: 2.6 tot 2.7

Glans: Mat en soms glasglans.

 

 

 

 Persoonlijk

 

Septarie is een heel bijzonder mineraal. De eieren vind ik persoonlijk erg mooi. Ze geven een gevoel van rust. Wanneer je een septarie vast hebt kun je verwonderd raken van alle vakjes en kiertjes en patronen die zich op de Septarie bevinden. Het mineraal heeft een rustige en aardende energie waardoor je wanneer je stress hebt of niet de tijd kan vinden om te rusten, deze met een plakje Septarie wel kan vinden. Je wordt als het ware betoverd door het mineraal. Zeker een interessant stuk om mee te leren werken.

 

Wil je meer weten over Septarie of heb je een vraag of opmerking? Stuur gerust een mailtje via de contact pagina.

Sorteer op
© 2021 - 2024 Nature's Greatest Gift | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel