Rozenkwarts

 

 

Wil jij graag een Rozenkwarts voor in jouw collectie? Bij Nature’s Greatest Gift ben je dan op het juiste adres. Hieronder wat leuke informatie!

 

Rozenkwarts is misschien wel één van de bekendste stenen, de roze kleur is erg gewild. Rozekwarts of Rozenkwarts wordt de steen genoemd, hier is wat onverschilligheid over. De één noemt haar Rozekwarts en de ander noemt haar Rozenkwarts. Wij hebben gekozen voor Rozenkwarts omdat dit het meest gezocht wordt, en wij het makkelijk willen houden voor onze klanten. Zoals hierboven beschreven heeft Rozenkwarts een rozige kleur, de beste kwaliteit is meer roze en de mindere kwaliteit is meer wittig. Rozenkwarts is samen met Amethist en Bergkristal de bekende Gouden Driehoek, die een perfecte energie sfeer in huis brengt. En tevens geschikt is voor kinderen.

 

 

Werking

 

Rozekwarts is een steen die bekend staat als de steen van de liefde en zachtheid, ze heelt problemen in relaties en kan depressies en emotie problemen helen. Rozenkwarts kan je helpen om je weer kinds te voelen en nare gedachte naast je neer te kunnen leggen. Tevens is ze kalmerend en kan boze/driftige gevoelens doen stelpen.

Rozenkwarts kan het hart chakra helen en kan helpen bij een gebroken hart. Rozenkwarts kan helpen bij vruchtbaarheids- problemen en kan huidklachten doen verminderen. Doordat de steen je helpt met het openstellen van het hart chakra, zal ze helpen met het ontvangen van liefde. Ook zou ze helpen bij het verminderen van huid problemen en bij ouderdomskwalen.

 

 

Chakra’s en spiritueel

 

Rozenkwarts werkt in op het 4e Hartchakra.

Sterrenbeelden: Stier (  21 april t/m 21 mei) en Weegschaal (24 september t/m 23 oktober)

Spiritueel kan Rozenkwarts helpen bij het openen van het hart chakra, wanneer je meerdere keren hart pijn hebt gehad, of liefdesverdriet kan het hart chakra gesloten raken. Om dit weer te openen/verbeteren kun je Rozenkwarts dragen in een ketting op de borst. Tevens maakt Rozenkwarts je ontvankelijk voor schoonheid, ook het zien van de schoonheid in jezelf. Rozenkwarts kan je tevens helpen met zelf acceptatie en rust nemen bij traumatische ervaringen. Spiritueel kun je de Rozenkwarts goed gebruiken in liefdes magie en bij liefdes amuletten, elixers, of yoga/ meditaties. Samen met Bergkristal en Amethist is dit een goede steen om te leggen in de kinderkamer, of spreuken mee te doen wanneer je net even wat meer goede kracht nodig hebt.

 

 

 

 

 

 

Geschiedenis

 

Rozenkwarts is één van de oudste stenen die gevonden zijn, ze kent een erg lange geschiedenis. In oud Egypte werden er onder andere maskers gemaakt van Rozenkwarts om de huid en schoonheid te verbeteren. Tegenwoordig zien we de Rozenkwarts vaak in rollers. Deze doen ongeveer het zelfde en brengen een betere doorbloeding terug in de huid. In de Griekse en Romeinse tijd werd de steen gezien als dé steen van Aphrodite en Venus. Rozenkwarts werd dus ook regelmatig geofferd aan hun.

In China werden/worden er diverse vormen en maten beeldjes van gesneden/geslepen. En dit word tegenwoordig nog steeds veel gedaan.

 

Samenstelling

 

Samenstelling: SiO2

Hardheid: 7

Dichtheid: 2,6

Glans: glasglans

 

Persoonlijk

 

Rozenkwarts is een steen die veel kanten op kan, de steen is erg geschikt in liefdes magie. Ook voor eigen liefdes magie, meer zelfvertrouwen krijgen en van jezelf leren houden. De Rozenkwarts is zeer geschikt voor in bad of om elixers of potions van te maken. En als amulet ook erg geschikt. Voor kinderen is de Rozenkwarts ook goed, door de zachte energie. Hierom geef ik de Rozenkwarts vaak weg aan kinderen die meer liefde nodig hebben.

Sorteer op
© 2021 - 2024 Nature's Greatest Gift | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel