Chakra's

Chakra’s, reiki, kleurtherapie, edelstenen, hekserij, wat heeft het allemaal met elkaar te maken. Waarom zijn Chakra’s zo belangrijk in het dagelijks leven. En waarom lees je er zoveel over? Hieronder ga ik meer uitleggen over de chakra’s en alles wat erbij komt kijken.

 

Chakra’s zijn energiebanen in het lichaam die ontdekt zijn vanaf de 11e eeuw. De 7 chakra punten komen oorspronkelijk vanuit diverse hindoeïstische stromingen. Er zijn 7 chakra’s die allemaal met elkaar in verbinding staan. Zij zorgen onder andere voor diverse spirituele connecties. Wanneer je iets vervelends of iets traumatiserend mee maakt, gaat dit in je chakra banen zitten. Door deze gebeurtenissen kun je persoonlijkheidsstoornissen of ziekten krijgen. Doordat 1 of meerdere Chakra banen te veel of te weinig gaat werken, veroorzaakt dit problemen in het gebied van de betreffende chakra en kun je problemen gaan ervaren. Reiki is één van de manieren om de chakra’s weer in balans te brengen.

 

Basis Chakra

 

Het basis chakra heeft de kleur rood, dit chakra staat in connectie met jezelf en het fysieke lichaam. Dit chakra wordt ook wel Muladhara genoemd. En is als het waarde de stabiele basis van alle chakra’s. Het chakra zit ook bij de voeten. Misschien wel één van de belangrijkste chakra’s van allemaal in het sociale leven. Dit chakra staat in verbinding met jou zelfverzekerdheid, zelfvertrouwen, geluk, concentratie.

Wanneer het Basis chakra uit balans is door bijvoorbeeld pesten, verwaarlozing of overdadige kritiek, kan ze zich sluiten en kun je vaker het fight of flight reactie krijgen. Ook kun je manipulatiever worden en meer schuldgevoelens ontwikkelen.

Wanneer het Basis chakra in balans is, ben je zorgzamer, stabiel, zelfverzekerd en over het algemeen gelukkig.

 

Wanneer het basis chakra niet in balans is kun je deze weer openen door een assertiviteit training te volgen of meer voor jezelf op te leren komen. Ook is jezelf waarderen en je eigen waarde opzoeken een goede stap om dit chakra weer in balans te brengen.

 

Bij te veel energie kun je te maken hebben met deze problemen, je komt te intimiderend over, roekeloosheid, egocentrisch, ontevreden en dominant.  

Bij te weinig energie (blokkade) kun je te maken krijgen met deze problemen, Angstig, overbezorgd, laks, kwetsbaar, obsessief.

 

 

 

Ook kun je een chakra tegengif toepassen.

Voor het Basis chakra is dit, de kleur groen, de geuren Kamfer en Marjolein en de kristallen Smaragd en Jade kunnen helpen. Hoe je de chakra tegengif toepast lees je HIER

 

 

Heiligbeen Chakra

 

Het heiligbeen chakra heeft de kleur Oranje dit chakra staat in connectie met de seksualiteit en de sensualiteit. Dit chakra wordt ook wel Svadhisthana genoemd. En wordt ook gezien als het seks chakra. Aangezien dit chakra op de plek van de baarmoeder/venusheuvel zit. Dit chakra staat in verbinding met jou creativiteit en spontaniteit, en tevens de seksualiteit/vruchtbaarheid.

Wanneer dit chakra uit balans is door bijvoorbeeld schuldgevoelens of emotioneel misbruik, kun je problemen ervaren met het sluiten en behouden van vriendschappen. Genieten van intimiteit. En problemen met het uiten van de eerlijkheid

Wanneer dit chakra in balans is ben je gelukkig, seksueel open, vruchtbaar, creatief, en heb je een vergrote levenslust.

 

Wanneer het heiligbeen chakra niet in balans is, kun je deze weer openen door een heiligbeen meditatie te doen. Visualiseer tijdens deze meditatie dat er oranjetinten door het lichaam heen stromen.

 

Bij te veel energie kun je te maken hebben met deze problemen, ongevoeligheid, manipulatie, seksuele agressie, bevooroordeeldheid, aandacht vragen, overheersend.

Bij te weinig energie (blokkade) kun je te maken krijgen met deze problemen, overgevoeligheid, impotentie, pessimisme, graag alleen zijn.

 

Chakra tegengif toepassen met:

Tegenkleur is Blauw geuren zijn Kamille, Ylang-Ylang, kristallen zijn: Lapis Lazuli en Turkoois.

 

 

 

Zonnevlecht Chakra

 

Het Zonnevlecht chakra heeft de kleur Geel , dit chakra staat voor emoties, intellect en balans en de spijvertering. Dit chakra wordt ook wel Manipura genoemd. Dit chakra zit tussen de navel en de solar plexus in (waar de ribben eindigen). Dit chakra staat in verbinding met jou emotionele evenwicht en wilskracht.

Wanneer dit chakra uit balans is door bijvoorbeeld te weinig met mensen om te gaan, of doordat mensen zeggen dat je mening er niet toe doet. Kun je problemen krijgen met je humor, sarcasme, behoud van vriendschap, emotie regulatie.

 

Wanneer dit chakra in balans is ben je geconcentreerd, zelfverzekerd, opgewekt, respectvol, evenwichtig en gelukkig.

Wanneer het Zonnevlecht chakra niet in balans is kun je deze weer openen door een meditatie te doen. Visualiseer dat er een gele gloed vanuit de maag naar buiten komt en het gehele aura vult. Ook kun je dit chakra stimuleren door mantra’s te herhalen.

 

Bij te veel energie kun je te maken hebben met deze problemen, overgevoeligheid, manipulatief gedrag, dominantie, ontevredenheid, en veel op werk willen zijn.

 

Bij te weinig energie (blokkade) kun je te maken krijgen met deze problemen, snel afgeleid zijn, onderdanig zijn, lui zijn, beroerd voelen en onzeker zijn.

 

Chakra tegengif toepassen met:

Tegenkleur is Paars, geuren zijn: Roos en Lotus, en kristallen zijn Kwarts soorten en Diamant.

 

Hart chakra

 

Het hart chakra heeft de kleur groen, dit chakra staat voor de intellectuele en emotionele zelf. Dit chakra wordt ook wel Anahata genoemd. Dit chakra zit op de borst/ruggengraat ten hoogte van het hart. Tevens staat dit chakra in verbinding met jou helderheid, harmonie en zachtaardigheid.

 

Wanneer dit chakra uit balans is door bijvoorbeeld zware relatie breuken, het gevoel krijgen geen liefde waard te zijn of herhaalde vertrouwens breuken. Kun je problemen krijgen met je emotionele evenwicht, zelfvertrouwen, te veel zelfmedelijden.

 

Wanneer dit chakra in balans is ben je gelukkig, evenwichtig, onafhankelijk, liefdevol, vrij en begaan.

Wanneer het hart chakra niet in balans is kun je deze weer openen door groene kristallen om de nek te dragen of een meditatie hiervoor te doen.

 

Bij te veel energie kun je te maken krijgen met deze problemen, impulsiviteit, bezitterig zijn, strengheid, melodrama, dominantie, narcisme.

 

Bij te weinig energie (blokkade) kun je te maken krijgen met deze problemen, Te laks, zelfverachting, onwaardig voelen, afhankelijk zijn, zelfmedelijden.

 

Chakra tegengif toepassen met:

Tegenkleur is Rood, geuren zijn: Rozemarijn en Vetiver. Kristallen zijn Granaat en Kornalijn.

 

 

Keel chakra

 

Het keel chakra heeft de kleur blauw, dit chakra staat voor dromen, zelfexpressie, en creativiteit. Dit chakra wordt ook wel Viśuddha genoemd. Dit chakra zit op de keel/nek. Het chakra staat in verbinding met jou spraak, stem en expressie.

 

Wanneer dit chakra uit balans is door bijvoorbeeld regelmatig afgekapt te worden, niet te mogen discussiëren of vaak een vooroordeel hebben. Kun je problemen ervaren met de communicatie.

 

Wanneer dit chakra in balans is kun je je zelfverzekerd voelen, open zijn, tevreden zijn, communicatief goed zijn, creatief zijn, en je verantwoordelijk voelen.

Wanneer het keel chakra niet in balans is kun je deze weer openen door veel te discussiëren, mantra’s te herhalen of met een te tegengif werken.

 

Bij te veel energie kun je te maken hebben met deze problemen, te veel negeren van personen, dominant zijn, arrogant zijn, overmoedig voelen/zijn.

 

Bij te weinig energie (blokkade) kun je te maken krijgen met deze problemen, onzeker zijn, gebrek hebben aan eigenwaarde, ongelukkig voelen, onbetrouwbaar zijn, problemen ontkennen.

 

 

Chakra tegengif toepassen met:

De kleur Oranje, de geuren Jasmijn en Roos. En de kristallen, Aquamarijn en Maansteen.

 

 

Voorhoofd chakra

 

Het voorhoofd chakra heeft de kleur donkerblauw, dit chakra staat voor de paranormale gaves (zesde zintuig). Dit chakra wordt ook wel Ājñā genoemd. Dit chakra zit op het voorhoofd. Het voorhoofd chakra staat in verbinding met het spirituele, het derde oog, het weten, en waarnemen, telepathie.

 

Wanneer dit chakra uit balans is door een gebrek aan discipline hebben, doelen stellen of het teveel manipuleren. Kun je problemen ervaren met de spiritualiteit, zorgzaamheid, fantasie, wijsheid, realisme, intuïtie.

 

Wanneer dit chakra in balans is ben je evenwichtig, spiritueel, geaard, telepathisch ontwikkeld.

 

Wanneer het chakra te open is, kun je je ongeaard voelen, teveel fantaseren, te optimistisch zijn, overdreven zijn, of onnozel overkomen.

 

Bij te weinig energie (blokkade) kun je te maken krijgen met deze problemen, materialistisch worden, fantasieloos raken, egocentrisch zijn, ongevoelig overkomen, cynisch zijn.

 

 

Chakra tegengif toepassen met:

De kleur Oranje, de geuren Eucalyptus, en pijnboom, en de kristallen Aquamarijn en Maansteen.

 

 

Kruin chakra

 

Het kruin chakra heeft de kleur Paars. Dit chakra staat voor Verlichting en evenwicht. Dit chakra wordt ook wel Sahasrāra genoemd. Het chakra ligt gelijk boven het hoofd. Het kruin chakra staat in verbinding met de evenwicht, zelfverzekerdheid, paranormaliteit, en concentratie.

Wanneer dit chakra uit balans is door een ongezonde leefstijl te hebben, grote onverwerkte trauma’s te hebben, en het niet uitdrukken van gevoelens. Kun je problemen ervaren met de spiritualiteit, uitdrukken van emoties, meelevend zijn, en voldaan gevoel ervaren. Je kunt dit chakra weer openen door jezelf op de eerste plek te zetten of elke dag een mantra hiervoor te herhalen.

 

Wanneer dit chakra in balans is ben je zelfverzekerd, spiritueel bewust, gracieus, seksueel tevreden, gelukkig en voldaan.

 

Wanneer het chakra te open is, kun je deze problemen ervaren, te arrogant zijn, zelfzuchtig, overmoedig, behoeftig, obsessief zijn.

 

Bij te weinig energie kun je problemen ervaren met het gevoel van vermoeidheid, onvoldaanheid, vervreemding, besluiteloosheid, niet spiritueel zijn.

 

Chakra tegengif toepassen met:

De kleur Geel, de geuren: Lavendel en Sandelhout, en de kristallen Citrienkwarts en Topaas.

 

                                                  

 

 

Wat vind jij van dit blog over chakra’s, heb je opmerkingen of wil je meer weten over de chakra’s? stuur dan een berichtje via de contact pagina.

 

© 2021 - 2024 Nature's Greatest Gift | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel