Horoscopen

Gepubliceerd op 1-03-2022 om 15:30

 

 

 

Horoscopen wat zijn het, waarop is het gebaseerd en waarom schijnen er nu nieuwe horoscopen te zijn? Vragen die je vast wel eens hebt gesteld, of vragen die door je hoofd zijn gegaan. Deze vragen ga ik beantwoorden in dit blog.

 

 

Waar het begint

 

Horoscopen fascineren ons al eeuwen, zelfs als je niet in horoscopen geloofd. Heb je vast wel een keer erover gelezen. Het is natuurlijk ook super interessant. Iemand die op basis van je geboortedatum, heel veel over je weet te vertellen. Dit gaat ook niet zomaar natuurlijk. Er zijn speciale (vak) opleidingen die iemand leren hoe ze een horoscoop kunnen opbouwen, waar het vandaan komt en hoe je hieruit de eigenschappen en kwaliteiten van iemand kunt halen. Iemand die dit doet noemen we een Astroloog of Astrologe. Deze titel kan iedereen krijgen, het is geen beschermde titel/beroep. Alleen wanneer je de juiste vak kennis hebt en genoeg verstand hebt over de sterren en alles wat daarbij komt kijken, en natuurlijk een opleiding hiervoor hebt gevolgd. Kun je horoscoop verhalen schrijven die ook echt passen en goed aansluiten op de persoon. Het is dus nog best ingewikkeld.

 

 

Planeet standen

 

Horoscopen worden berekend door de stand van de planeten. Astrologen rekenen uit hoe bepaalde planeten (hemel lichamen) in ons sterrenstelsel staan en wat deze gaan doen. Planeten veranderen namelijk van stand. Zij berekenen hoeveel m/km een planeet veranderd (per dag voor een dag horoscoop en per week voor een week horoscoop etc.) En hoe deze ten opzichte van de aarde gaan staan. Op die manier bekijken zij de stand van diverse planeten, de sterren, en de stand van de aarde en vormen zij hieruit intuïtief een verhaal.

 

Leuk weetje: Vroeger hadden astrologen een telescoop waarmee zij de planeten bekeken. En dus de bewegingen waarnamen. Tegenwoordig zijn er gelukkig software voor die de planeet bewegingen waarnemen. Gelukkig voor de astrologen is dit een stuk minder tijdrovend geworden. Hoe dit precies gebeurd in detail dat weet ik niet.

 

Wel weten we al eeuwen lang dat de standen van de planeten de aarde beïnvloed. Zo wisten de boeren vroeger al dat ze beter konden zaaien tijdens de nieuwe maan, Zo kregen de boeren meer gewas. En oogsten tijdens de volle maan. Ook zouden de gewassen beter bewaard blijven tijdens de afnemende maan. Dit wordt tevens ook binnen de maan magie gebruikt. Hier zal ik later nog een blog over schrijven.

 

Hieronder een plaatje over de sterren en de horoscoop tekens:

 

 

Op dit plaatje is te zien welke sterren de horoscopen moeten voorstellen. Miscchien als je naar boven kijkt op een open veld kun je ze zelf wel zoeken!

 

 

 

Horoscoop

 

 

Zoals boven afgebeeld zijn horoscopen “verzonnen” door de stand van diverse sterren waar een vorm uit op werd gemaakt, eeuwen geleden wel is waar. De horoscopen waren toen:

 

20 januari – 18 februari: Waterman

19 februari – 20 maart: Vissen

21 maart – 19 april: Ram

20 april – 20 mei: Stier

21 mei – 20 juni: Tweelingen

21 juni – 22 juli: Kreeft

23 juli - 22 augustus: Leeuw

23 augustus – 22 september: Maagd

23 september – 22 oktober: Weegschaal

23 oktober – 21 november: Schorpioen

22 november – 21 december: Boogschutter

22 december – 19 januari: Steenbok

 

Echter zijn Astrologen erachter gekomen dat de standen van de planeten en sterren iets veranderen. Eens in de 2148 jaar schuift alles iets op. Waardoor het beginpunt van de horoscopen iets anders is. Hierdoor is er nu een nieuw sterrenbeeld bij gekomen. Namelijk de slangendrager ( in het Engels Ophiuchus) . Dit sterrenbeeld is tussen de schorpioen en de boogschutter ingekomen. Door deze gebeurtenis zijn alle horoscopen iets opgeschoven.

 

Dit zouden de horoscopen nu zijn.

 

 20 januari tot 16 februari: Steenbok

16 februari tot 11 maart: Waterman

11 maart tot 18 april: Vissen

18 april tot 13 mei: Ram

13 mei tot 21 juni: Stier

21 juni tot 20 juli: Tweeling

20 juli tot 10 augustus: Kreeft

10 augustus tot 16 september: Leeuw

16 september tot 30 oktober: Maagd

30 oktober tot 23 november: Weegschaal

23 november tot 29 november: Schorpioen

29 november tot 17 december: Slangendrager

17 december tot 20 januari: Boogschutter

 

Echter is de vraag of dit daadwerkelijk zo is. Veel mensen geloven hier niet in. En het is en blijft dus twijfel achtig of dit ook echt zo is. Het schijnt zelfs dat in 1800 het sterrenbeeld al is opgemerkt. Alleen dat ze er bewust voor hebben gekozen om er geen 13 sterrenbeelden van te maken. Je hoeft je dus eigenlijk geen zorgen te maken. De sterrenbeelden kunnen nog steeds het zelfde opgevat worden. En je kunt dit dus eigenlijk vergeten.

 

 

 

Accuratie van een horoscoop

 

Vaak lees je een horoscoop verhaal en denk je “Hmm, zou dit echt zo zijn”. Dat is altijd de vraag. Een horoscoop is iets wat de Astrologe intuïtief opvat en hier een verhaal over schrijft, dus op basis van de hemellichamen die bewegen. Dit blijft dus altijd een gis spel. En daarbij is de toekomst natuurlijk nooit vast gezet. Als er staat dat je een goede financiële week krijgt. Maar je elke dag eten laat thuis bezorgen of naar een gok kast gaat en alles daarin stopt. Dan kun je die ‘goede’ financiële week waarschijnlijk op je buik schrijven (spreekwoord).

Daarbij voelen mensen zich vaak beter in een ander sterrenbeeld. Dit kan ook weer komen doordat je een Cusp bent. Een cusp is een mini sterrenbeeld welke weer valt tussen bepaalde sterrenbeelden.

Het kan dus betekenen dat je daadwerkelijk 2 sterrenbeelden hebt en misschien zelfs wel 3. Een dag horoscoop kan dus eigenlijk nooit helemaal gelijk hebben.

Hierover ga ik echter niet verder op in. Als je over de Cusp horoscopen meer wilt lezen kun je op de Engelse website https://themindsjournal.com/born-sign-cusp/ meer hierover lezen.

 

Geboorte horoscoop, dit is een horoscoop die helemaal wordt uitgerekend voor jou. Dit gebeurt met de geboorte plaats, het geboorte jaar, dag, maand, en uur en zelfs op de minuut of soms seconde. Hierop volgt een heel verhaal. En deze is dus het meest accuraat. Mijn horoscoop heb ik laten uitrekenen via de website https://www.horoscoop-luna.nl/geboortehoroscoop

Dit horoscoop was voor mij bijzonder accuraat. En is het zeker waard om te bekijken!.

 

Met deze woorden hoop ik dat je nu voldoende weet over horoscopen en zijn al je vragen beantwoord. Zo niet kun je altijd contact opnemen via de contact pagina.

 

Heb je meer vragen of wil je meer weten over een bepaald onderwerp? Ga door op deze link te klikken naar een contact mogelijkheid.

 

 

 

 

Disclaimer: Voor bedrijven, wanneer je het niet eens bent dat het bedrijf of de link in dit blog staat, kun je uiteraard contact opnemen met ons.

© 2021 - 2024 Nature's Greatest Gift | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel