Sorteer op

Amethist

 

Wil jij graag een Amethist in jouw collectie? Bij Nature ’s Greatest Gift ben je dan op het juiste adres. Hieronder wat leuke informatie!

 

Amethist komt in diverse kwaliteiten voor. Hierdoor is Amethist in diverse kleuren verkrijgbaar. Van licht paars, bijna roze tot donker paars, richting zwart aan. Amethist is familie van de bergkristal en hierdoor zijn ze ook vaak samen te vinden in 1 stuk. Ook bestaat er Chevron Amethist dit is een Amethist met witte strepen over zijn geheel. Dit is eigenlijk een vergroeiing met witte kwarts.

Amethist kan verkleuren wanneer bloot gesteld aan fel zon licht, door deze chemische reactie kun je ook gebrande amethist kopen welke wordt verkocht als Citrien.

 

 

Werking

 

Amethist wordt geassocieerd met de groei van spiritualiteit. Tevens zou de steen staan voor eerlijkheid en rechtvaardigheid. Amethist zou je kunnen laten zien wat echt belangrijk is in het leven, en je hierbij kunnen helpen om de goede keuzes te kunnen maken. Amethist zou helpen bij het verwerken van verlies en bij de rouw periode. Tevens zou Amethist goed zijn voor het in en doorslapen en bij het verminderen van nachtmerries. Amethist is dé steen van het loslaten. Amethist is zeer geschikt voor kinderen, en voor magie werk. Ze is tevens een goede steen om te gebruiken wanneer je moeite hebt met het loslaten van situaties en moeite hebt met het zien van de realiteit.

 

Chakra’s en spiritueel

 

Amethist hoort bij het voorhoofd chakra (6e) en bij het kruinchakra (7e).

 

Spiritueel is Amethist heel geschikt voor kinderen en om samen met Rozenkwarts en Bergkristal te plaatsen. Dit wordt de gouden driehoek genoemd. Amethist is tevens geschikt om te gebruiken in elixers en voor magie. Je kunt Amethist in zakjes rond en om het huis plaatsen en gebruiken in spell flesjes en om maanwater te maken of zelfs je drink water te infusen (niet in het water). Daarbij is Amethist een uitstekende steen voor meditatie, aangezien de steen je helpt om de rust in jezelf te kunnen vinden. Hierdoor is Amethist 1 van de populairste stenen.

 

 

 

Geschiedenis

 

Het kristal werd gevonden rond 3300-330 v.Chr in de piramides in Egypte. Zo zouden er diverse armbanden in graven zijn gevonden van bekende farao’s. En zouden er in de wikkels van gemummificeerde mensen amethist kracht amuletten zijn gevonden.  De Egyptenaren geloofden hierbij dat de Amethist amuletten het mogelijk zouden kunnen maken om in het hiernamaals seks te kunnen hebben. Hierdoor werden de amuletten meegegeven aan de doden.

Teven is Amethist gevonden bij de oud Grieken en de Romeinen en diverse sjamanen in Finland gebruikte de steen ook voor diverse doeleinden. Zelfs in de 21e eeuw wordt Amethist gebruikt in diverse geloven als kracht amulet.

Vindplaats: Amethist wordt over de hele wereld gevonden maar de grootste vindplaatsen zijn Uruguay en Brazilië.

 

 

Samenstelling Amethist

 

De steen behoort tot de macrokristallijne kwarts-familie.

Samenstelling: SiO2 + (Fe, Al, Ti, Na, Li).

Hardheid: 7, bros.

Dichtheid: 2.6.

 

Persoonlijk

 

Zelf gebruik ik Amethist in diverse spreuken, en vind ik het fijn om altijd een Amethist aan kinderen te geven. Amethist is een hele zachte, lief werkende steen. En kan in diverse kwaliteiten worden aangeschaft. Hierdoor is Amethist voor diverse doeleinden geschikt. Amethist is ook een enorm goede steen tijdens meditaties. De steen wordt gezien als dé loslaat steen. Zelf kan ik heel moeilijk dingen loslaten en blijven gevoelens erg lang ebben in mijn hoofd. Hierdoor is Amethist een goede steen om te gebruiken in magische potions en elixers en tijdens loslaat rituelen en meditaties.

Wil je meer weten over loslaat rituelen of heb je hulp nodig  bij iets anders? Stuur gerust een mailtje naar mij via de contact pagina.

© 2021 - 2024 Nature's Greatest Gift | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel